4.1 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

Dezbatere cu specialiști la Primăria Sibiu. Se va construi noul centru pentru sport și agrement

Știri din Județ

La Primăria Sibiu a avut loc o dezbatere cu specialiști în domeniul urbanismului și cu reprezentanți ai Sistemului de gospodărire a apelor Sibiu și respectiv ai Agenției de protecție a mediului pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în lucru pentru sistematizarea arealului de pe malul Cibinului (zona Turnișor – Câmpșor) unde se va construi noul centru pentru sport și agrement.



Viitorul centru va include un aqua park cu piscine exterioare și interioare, un stadion pentru sportul de masă, o sală multifuncțională pentru sport, un centru spa & wellness, o bază hipică și zone extinse de promenadă și relaxare. Toate aceste amenajări se vor realiza etapizat.



Subliniem că amenajările nu vor fi invazive în cadrul natural, ci dimpotrivă au fost gândite în cadrul unui proiect „verde” pentru Sibiu. Practic, vom crea un nou parc în lungul râului Cibin în suprafață de aproximativ 17 hectare, din care minim 5 hectare vor fi spații verzi, iar restul va fi amenajat cu obiective pentru sport și agrement.



După clarificarea aspectelor tehnice și de infrastructură și după obținerea avizului din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, vom începe dezbaterile publice pe tema acestui proiect.



Până atunci, vă prezentăm câteva simulări care redau imaginea generală a viitorului centru pentru sport și agrement al Sibiului.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Se pare că într-adevăr Primăria Sibiului chiar are o alergie cât se poate de serioasă față de tot ce ar putea însemna „spațiu verde”, „natură”, „iarbă” sau „copaci”.
    După ce a defrișat și-a nimicit toate spațiile verzi dintre blocuri ca să toarne asfalt, acum vor să nimicească și fărâma aia de sălbăticie din zona Câmpșorului ?
    Ca să facă piscine și „zone de promenadă” ? Și mai au tupeu să pretindă că asta e „proiect verde” ?
    Rușine !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary