19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Bogdan Trif: PNL-USR ne îngroapă Agricultura (CP)

Știri din Județ

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

 

Alimentele se scumpesc zi de zi. România devine doar o piață de desfacere pentru străini.

Coaliția PNL-USR și-a propus să falimenteze agricultura României. 

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe care Guvernul României l-a propus, prevede 0 (zero!) fonduri pentru Agricultură. Au încercat să spună că Uniunea Europeană a decis să nu finanțeze, prin PNRR, sectorul agricol în niciun stat membru. Minciuna e ușor de demontat pentru că sunt țări care au deja aprobate, prin PNRR, fonduri destinate dezvoltării agriculturii. Deviza PNL-USR pare a fi: De ce să producem noi, când trebuie să devenim doar piață de desfacere? 

În sectorul zootehnic, tragedia producătorilor este la fel de mare. Ajutorul național tranzitoriu – schema decuplată de producție, dat în perioada guvernării PSD, era de 328,25 lei/cap de bovină. PNL a scăzut suma acordată la 5,04 lei/cap de bovină. Cu alte cuvinte, a tăiat subvențiile pentru că oamenii au renunțat să mai depună cereri pentru infima sumă de 5 lei, costurile pentru întocmirea și depunerea documentelor fiind mai mari decat subvenția.

Programul de susținere a crescătorilor de ovine, pentru comercializarea lânii, introdus de PSD, a fost anulat în mod aberant. În loc să ajute crescătorii de ovine să valorifice lâna în mod rentabil, iar acest produs să fie folosit, ca în alte țări, în industria textilă sau în construcții, ca material izolant, PNL-USR preferă să-i împingă spre faliment. Costurile pentru tunsul oilor și eliminarea lânii ca deșeu, prin metode ecologice, sunt cheltuieli foarte mari, pe care crescătorii de ovine nu le pot suporta. În acest sens, am făcut o interpelare parlamentară către ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în care l-am întrebat când va relua acest program. Răspunsul ministrului, atât în plen, cât și în scris, prin adresa nr. 445/18.05.2021, (vizibil pe site-ul Camerei Deputaților – Întrebări și Interpelări Bogdan Trif) este halucinant: creșterea subvențiilor a determinat scăderea producției. Să ajustezi cifrele în halul acesta, pentru a transforma tăierea subvențiilor într-un lucru benefic, este incalificabil!

Programului Tomata i-a fost redusă drastic suma de finanțare, astfel că mulți producători au ajuns să-și arunce legumele la gunoi sau pur și simplu să nu-și mai culeagă recolta din solarii.

De continuarea programului de extindere a sistemului de irigații, început de PSD, nici nu se mai poate vorbi. 

Toate aceste „reforme” sunt impuse de guvernul PNL-USR în timp ce toate statele din UE își subvenționează cu sume uriașe producția zootehnică și cea agricolă, care intră în competiție directă cu cele din România, lăsate de izbeliște, de actualul guvern. 

În aceste condiții, românii sunt nevoiți să cumpere alimente de import, din ce în ce mai scumpe.

Aceasta este politica PNL-USR: să îngenuncheze producătorii autohtoni, iar România să devină doar o piață de desfacere pentru străini. 

Sibienii care au votat PNL și USR trebuie să știe ce politică antinațională fac cei aleși să-i reprezinte în Parlament și la guvernare!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri