18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Mai mulți sibieni „certați” cu legea au fost reținuți. Tâlhărie, violență și amenințări cu moartea

Știri din Județ

Mai mulți sibieni au fost reținuți de către polițiști după ce au încălcat grav legea. Aceștia sunt acuzați de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau tâlhărie, loviri și amenințări.

La data de 21 iulie, în jurul orei 21:30, pe strada Prislop din localitatea Jina, s-a produs o coliziune între un autoturism și un buldoexcavator, vehiculele fiind conduse din sensuri opuse, autoturismul de către un localnic în vârstă de 26 de ani, iar utilajul de către un localnic în vârstă de 45 de ani.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a pasagerului din autoturism, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul aflat la volanul autoturismului nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
Polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului, urmând a fi stabilite cauzele exacte care au dus la producerea accidentului rutier.
Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au luat față de conducătorul autoturismului măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță.
Bărbatul urmează să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.
Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

La data de 22 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au reținut un bărbat în vârstă de 61 de ani, localnic, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Bărbatul este bănuit că, la data de 18 iulie, în jurul orei 17:00, pe o stradă din localitatea Dobârca, pe fondul unui conflict spontan, l-ar fi lovit pe un localnic cu pumnii, l-ar fi atacat cu un cuțit producându-i leziuni în zona feței și l-ar fi amenințat cu moartea.
La data de 22 iulie, în urma administrării probatoriului în cauză, presupusul agresor a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Miercurea Sibiului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

La data de 23 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu au reținut doi bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.
Cei doi bărbați, în vârstă de 21, respectiv 25 de ani, ambii din județul Ilfov, sunt bănuiți că, în noaptea de 22 iulie a.c., în jurul orei 04:00, pe scara unui bloc din localitatea Șelimbăr, l-ar fi lovit pe un sibian în vârstă de 40 de ani și i-ar fi sustras suma de 5.400 de euro și un telefon mobil.
Față de cei doi presupuși autori s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de 24 iulie a.c., cei doi vor fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc