spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Dacă ei pot, poţi şi tu: Tânăra vedetă de muzică Dominique Simionescu susţine reciclarea deşeurilor

Știri din Județ

Publicitate

SIBIU INDPENDENT şi ADI ECO SIBIU continuă seria articolelor cu vedete locale din diferite domenii care susţin colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora. Astăzi am fost acasă la Dominique Simionescu, o tânără solistă în plină ascensiune naţională, care locuieşte la Sibiu.

Din start, trebuie spus, că deşi are doar 19 de ani, Dominique are o carieră muzicală de invidiat. Nu este genul de solist scos la TV doar pentru calităţile formei, ci la ea cultivarea vocii a fost şi este pe primul plan. A avut parte de talent, dar şi de multă muncă alături de mari profesori de muzică şi compozitori. Şi laudele şi trofeele au venit an de an. De la 8 ani cântă şi astăzi este un nume cunoscut, nu doar la Sibiu, ci şi în România şi, mai nou, internaţional. Dominique a câştigat zeci de trofee până acum la diferite festivaluri şi concursuri, dar scena naţională a câştigat-o în 2019 când a cucerit trofeul cel mare la Festivalul Mamaia Copiilor. Apoi, anul trecut a făcut furori la TV, la emisiunea X Factor. Şi prezenţa ei pe scenele naţionale şi internaţionale va continua, mai ales că a început să lucreze cu mari compozitori.

Acasă, Dominique ne-a prezentat cum colectează, alături de familie, deşeurile menajere. „Sticla o punem în această cutie, aici plasticul” ne-a arătat imediat Dominique. Pentru ea colectarea selectivă nu este o obligaţie de la Primărie sau vreo autoritate. O face deoarece crede în protejarea mediului. „Dacă fiecare ar face câte puţin, am avea mai multe resurse reciclabile şi mai puţine păduri tăiate sau resurse naturale folosite. Eu la asta mă gândesc când selectez deşeurile” ne-a mărturisit Dominique.

Cântăreaţa a dus reciclarea peste tot cu ea. De anul trecut este şi directorul Festivalului HermannstadtFest, festival de muzică pentru tinerele talente ce aduce competitori din toată România şi nu numai. „La festival, prima decizie ca director a fost să avem containere pentru colectarea selectivă, puse cât mai vizibil”. Dominique se mândreşte cu faptul că este sibiancă şi, pe la toate competiţiile unde participă, mai nou nu doar ca interpret, ci şi ca membru al juriului, se laudă cu oraşul ei natal – cât de frumos şi curat este. „Am umblat mult prin ţară şi suntem (la Sibiu, n.red.) mult peste alte oraşe la capitolul curăţenie. Este loc de mai bine, dar diferenţa este uriaşă” a spus Dominique.

Ne-a condus la final şi la containerele din zonă unde aruncă deşeurile. „M-aţi prins la fix, azi era ziua de dus gunoiul selectat. Deşi recunosc că mai des merge tata cu el până la containere” a mărturisit Dominique. Ea îndeamnă sibienii să selecteze gunoiul cât de mult: „Nu este greu deloc să pui sticla la sticlă, plastic la plastic, hârtia la hârtie şi tot aşa. Sunt lucuri simple, care nu necesită timp sau efort, dar care produc schimbări uriaşe în impactul asupra mediului. La fiecare carton aruncat mă gândesc la câţi copaci vor fi salvaţi”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri