5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

VIDEO-FOTO: Muncitorii de pe autostrada Sibiu – Boița au găsit o bombă de aviație

Știri din Județ

În cursul zilei de astăzi, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a intervenit în zona DN 7, intrarea în localitatea Boița, pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Pirotehnicienii ISU Sibiu au identificat o bombă de aviație, exploziv brizantă SD 70 kg, care a fost asanată prin detonare controlată într-un perimetru care îndeplinea toate condițiile de siguranță.
Elementul pirotehnic a fost descoperit în urma lucrărilor de construcție și amenajare care se desfășoară în zona localității Boița pentru construcția autostrăzii.

Pentru a împiedica accesul în perimetrul izolat, până la distrugerea bombei, un echipaj de jandarmi a asigurat zona.

Atenție!

Autoritățile sibiene vă reamintesc că, în cazul în care descoperiți muniţie rămasă neexplodată să respectați următoarele măsuri de prevenire:

-nu atingeți aceste elemente.
-nu le loviți sau nu le mișcați din locul în care le-ați găsit,
– nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau le transportați, depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, anunțați ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș