4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Consilierii PNL şi USR au blocat eficientizarea Primăriei Sibiu

Știri din Județ

În şedinţa de Consiliu Local Sibiu de astăzi au reapărut tensiunile între grupul consilierilor PNL şi USR, pe de o parte, şi primarul Astrid Fodor, pe de alta. Liderul de grup PNL, consilierul Adrian Bibu a anunţat înaintea proiectului numărul 3, care prevedea o amplă reorganizare a conducerii serviciilor Primăriei Sibiu, că toţi liberalii se vor abţine de la vot. La fel au făcut şi cei din USR-Plus. Doar cu votul consilierilor FDGR şi PSD, proiectul nu a trecut.

„Este o schimbare majoră și totodată am dorit să vedem și ce se urmărește. Noi ne-am dorit să analizăm și am decis astăzi să ne abținem la acest punct” a anunţat sec Adrian Bibu înaintea votului pentru proiect. Anunţul a venit ca o supriză, pentru că în comisia de specialitate, consilierii PNL şi USR au dat aviz favorabil proiectului. Consilierul local PSD, Cătălin Stanciu a remarcat şi el, după şedinţă, nehotărârea consilierilor liberali: „Luni, în comisiile de specialitate, consilierii locali ai PNL și USR-PLUS au solicitat amânarea dezbaterii Proiectului de hotărâre pentru aprobarea organigramei, statului de funcţii și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sibiu, pentru astăzi, înainte de ședință, pentru a cere lămuriri suplimentare asupra proiectului. Astăzi, în comisia de specialitate, aceiași consilieri ai PNL și USR-PLUS păreau a se fi lămurit despre ce este vorba, și au dat aviz favorabil proiectului.”

Primarul Astrid Fodor s-a arătat deranjată de demersul politic al liberalilor, conduşi de Bibu. Se ştie că după alegerile locale, când Adrian Bibu a pierdut Primăria Sibiu în favoarea lui Astrid Fodor, cei doi nu au rămas în relaţii tocmai cordiale, datorită afirmaţiilor liberalului din campania electorală. „Dacă decizia dumneavoastră oricum este luată, orice explicație este inutilă. Colegii dumneavoastră din comisie au primit explicații. Deci nu ați lăsat o ușă deschisă unor discuții” a venit replica lui Fodor, înaintea votului.

La finalul şedinţei, schimbul de replici acide între Fodor şi Bibu a continuat tot pe tema acestui proiect de reorganizare a unor servicii din Primărie, pentru eficientizarea muncii. „La schimbarea organigramei s-a avut în vedere eficietizarea aparatului primarului. Nu s-au înființat posturi noi, am luat posturi de conducere de la sectoare mai puțin importante și am avut în vedere direcțiile care cred că pentru administrație sunt importante. Am avut în vedere și PNRR-ul care urmează acum” a explicat Fodor motivul proiectului. Ea a argumentat cu exemple de ce unele servicii trebuie transformate, datorită volumul mare de muncă: „Servidiul juridic gestionează peste 360 de litigii și vizează mii de documente pentru legalitate. Are un singur șef de serviciu care este depășit. Am împărțit în două, să avem un șef pentru juridic și unul pentru contencios. Deja numărul de procese este foarte mare!” a explicat Fodor. Ea a dat şi alte exemple de servicii care trebuie re-organizate pentru eficientizare. Adrian Bibu a ţinut să aibă ultimul cuvânt la finalul şedinţei: „Am rugat președintele de comisie să amâne proiectul, în speranța că poate ne întâlnim cumva să ni se explice aceste lucruri. Acum, mai pierdem o lună, ceea ce nu e bine, știu cât durează să dai drumul la angajări. Nu am pus la îndoială buna credință, ci am vrut doar să înțelegem fenomenul”

Datorită votului de abţinere a consilierilor PNL şi USR, proiectul a fost respins şi va fi repus în discuţie la finele lunii august, ceea ce împinge angajările ulterioare necesare eficientizării primăriei Sibiu cu câteva luni.

Citiţi aici proiectul de reorganizare care a stârnit controverse în şedinţa de Consiliu Local Sibiu.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri