14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO-FOTO: Șelimbărean resuscitat zeci de minute de medici

Știri din Județ

ACTUALIZARE: Din nefericire, după mai bine de o oră și jumătate, bărbatul a fost declarat decedat.

Știre inițială:

Medicii sibieni fac mari eforturi să țină în viață un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani care a intrat în această seară, în stop cardio-respirator.

Evenimentul medical s-a produs pe Aleea Ion Rațiu nr. 54 din Șelimbăr. Conform martorilor, prima ambulanță a sosit la fața locului după aproximativ 15-20 de minute, asta din cauza drumului greu accesibil. Aceștia au mai declarat pentru Sibiu Independent faptul că deși a intervenit greu, ambulanța venită era de tip B1/B2, fără medic. Abia după aproximativ 5-7 minute a sosit un alt echipaj SAJ, cu medic.

În acest moment bărbatul este resuscitat de mai bine de o oră iar șansele sale de supraviețuire sunt minime.

Am cerut un punct de vedere reprezentanților SAJ Sibiu ca să aflăm motivul pentru care s-a intervenit cu un echipaj fără medic deși prin apelul 112 s-a specificat clar că bărbatul este în stop cardio-respirator.

Redăm răspunsul reprezentanților SAJ Sibiul:

„Solicitarea nu a venit pentru stop cardio-respirator și atunci a fost trimis un echipaj de tip B. Ulterior a fost solicitat echipaj cu medic conform protocolului.” a declarat Vasile Scridon, purtătorul de cuvânt al SAJ SIBIU

Imediat după primirea răspunsului celor de la SAJ SIBIU, jurnaliștii Sibiu Independent au contactat din nou martorii evenimentului pentru detalii suplimentare.

„Bineînțeles că s-a menționat faptul că bărbatul nu mai respiră și că acesta s-a învinețit. Am efectuat noi manevrele de resuscitare până a sosit primul echipaj.” a declarat un martor la traficul eveniment

Deși am solicitat să ni se comunice timpul în care a ajuns prima ambulanța de la apelul 112, am fost invitați politicos să cerem mai multe detalii la sediul Instituției.

img   scaled
IMG   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
img   scaled
Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri