spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Deputatul Şovăială acuzat de plagiat, se apără

Știri din Județ

Publicitate

Ziarul local prahova24.ro a publicat astăzi de dimineaţă un articol în care prezintă dovada plagiatului tezei de doctorat a deputatului PNL de Sibiu, Constantin Şovăială. Născut la Breaza, în Prahova, deputatul s-a mutat la Sibiu, unde a fost ales pe listele PNL în Camera Deputaţilor. Deşi teza este veche de 20 de ani, dovada plagiatului a fost publicată astăzi prin verificare pe celebrul site internaţional anti-plagiat Turnitin. „Brezean autentic mutat la Sibiu, deputatul Constantin Sovaiala a fost confirmat drept plagiator de către cunoscutul site anti-plagiat Turnitin, unde cartea acestuia, odată analizată, scoate la iveală multe pagini întregi de paragrafe luate de la alți autori fără ca munca acestora să fie citată corespunzător” scrie prahova24.ro. Ştirea a fost preluată şi de presa centrală.

Şovăială a răspuns pe Facebook acuzaţiilor de plagiat: „În 21 de ani de la publicarea tezei, nu a existat nicio suspiciune asupra acesteia. Verdictul în cazurile de plagiat se bazează pe analizele Comisiei de etică din cadrul universității emitente și în final pe a Consiliului Național de Etică, nicidecum pe câteva sublinieri fotografiate cu telefonul pe un ecran de calculator. Teza scrisă de mine este originală și a fost aprobată de comisie.”

Deputatul candidează vineri la funcţia de preşedinte a organizaţiei judeţene PNL, fiind susţinut de Ludovic Orban. Contra-candidata lui este Raluca Turcan, actualul preşedinte al organizaţiei: „Constat cu tristețe că în contextul unei competiții politice care ar trebui să fie guvernată de fair-play și să aibă ca fundament eleganța și democrația internă, în cursul dimineții de astăzi a apărut în presă o informație complet neadevărată la adresa mea.” a precizat Şovăială.

Constantin Şovăială deţine un certificat de securitate care îi permite accesul la informațiile clasificate NATO, eliberat de Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). El este şi preşedintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor.

Sursa foto dovadă plagiat: prahova24.ro

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor