spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Maraton de evenimente la Sibiu: VaccinART, lansare de carte și Teatrul din Cartier

Știri din Județ

Publicitate

Maraton de evenimente BIS Teatru, în următoarele patru zile la Sibiu: VaccinART, lansare de carte și Teatrul din Cartier

„Beat Bukowski”, cu actorul Claudiu Fălămaș, lansarea volumului „Pink Freud” de Gabriel Bota, spectacolul de teatru „Muzicanții din Bremen” și „Jump and Vibe” cu Natty Ned Selekta, sunt evenimentele prezentate de BIS Teatru la Sibiu, începând de joi, 5 august și până duminică, 8 august 2021, la Grădina BIS și în alte trei locații din Sibiu. Toate evenimentele BIS Teatru din următoarele patru zile vor fi cu acces gratuit.



Joi și duminică: „VaccinART”, la Piața Habermann și Sala Transilvania
Joi, 5 august și duminică, 8 august 2021, InteraktArts și BIS Teatru prezintă ultimele două evenimente din cadrul campaniei „VaccinART”: „Beat Bukowski”, un performance muzical în limba engleză cu actorul Claudiu Fălămaș, care va avea loc joi, 5 august 2021, de la ora 20:00, în Piața Habermann și „Jump and Vibe” – DJ mix LIVE cu Natty Ned Selekta – invitați speciali La Chakra (Chille) și Paco Ziyou, duminică, 8 august 2021, de la ora 18:00, în aer liber, pe terenul de baschet al Sălii Transilvania. „VaccinART” este o campanie de conștientizare a beneficiilor vaccinării, organizată de InteraktArts în parteneriat cu BIS Teatru și cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Cred că cel mai bun argument, pentru mine, este că de când m-am vaccinat sunt mult mai liniștit. Am încredere și în știință și în Papa de la Roma, care s-a vaccinat printre primii. Liniștea mea este câștigul de când m-am vaccinat.” Bogdan Sărătean, regizor, coordonator BIS Teatru

Vineri: „Muzicanții din Bremen” la Șura Culturală Gușterița
După un turneu în căminele pentru persoane vârstnice din Sibiu și împrejurimile Sibiului, în cadrul proiectului „Povești pentru bunicii noștri”, „Muzicanții din Bremen” ajung vineri, 6 august 2021, la Șura Culturală Gușterița. Spectacolul „Muzicanții din Bremen” are la bază un scenariu original, scris de Bogdan Sărătean, după povestea Fraților Grimm, iar din distribuție fac parte actorii Paul Bondane, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Laura Luca / Andrada Grosu. Reprezentația din Gușterița a spectacolului „Muzicanții din Bremen”, face parte din ediția 2021 a evenimentului „Teatrul din Cartier”, eveniment confinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. După reprezentația de vineri, a spectacolului „Muzicanții din Bremen”, proiectul Teatrul din Cartier continuă cu spectacolul de teatru „Orașul meu”, după o idee de Flaviu Suhastru (11 august 2021, la Grădina BIS) și proiecția de film, în premieră la Sibiu, „Mutat de la noi”, regia Bogdan Sărătean (15 august 2021, la Grădina BIS).

Sâmbătă: Gabriel Bota lansează la Sibiu volumul de poeme „Pink Freud”
Sâmbătă, 7 august, începând cu ora 18.00, Gabriel Bota lansează la Sibiu, la Grădina BIS, cel mai recent volum al său de poeme, „Pink Freud” (Colecția Școala Ardeleană de Poezie, 2021). Gabriel Bota este scriitor și organizator al Festivalului Internațional de Carte Transilvania. A mai publicat: „nu mă numesc Eu!”, poezie, 2012, „Sushi”, poezie, 2014, „Mind trip”, jurnal psihoekstazic, 2016, „Motanul s-a sinucis”, roman, 2019, „Fucking love”, proză scurtă, 2020. La eveniment vor participa alături de autorul volumului, poetul Radu Vancu și regizorul Bogdan Sărătean.

„Poeme care-ți frâng sufletul – și ți-l reconstruiesc la loc. Precum marile cărți ale copilăriei, de la «Micul Prinț» la «Cuore» și la «Singur pe lume» – dar trecute prin ceva ce seamănă și cu confesivii americani, și cu neorealiștii italieni, și cu noul ruralism românesc. Și, uneori, cu «Antologia inocenței» a lui Iordan Chimet. E o carte doldora de poeme cu bunici, cu mame, cu câini care mor ajutați de copilul care-i iubește. O carte bună precum feliile de pâine cu apă și zahăr adorate în câteva poeme. Pe scurt, o carte pentru care sufletul există.” Radu Vancu, poet

Accesul publicului la evenimente este gratuit și se face exclusiv pe bază de rezervare. Rezervările pot fi făcute prin email, la adresa rezervari.bisteatru@gmail.com sau prin sms, la numerele de telefon 0737013997 (pentru evenimentele de joi și duminică) sau 0744586338 (pentru evenimentele de vineri și sâmbătă).

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri