spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan realeasă președinta PNL Sibiu cu scor zdrobitor. Vezi toată echipa!

Știri din Județ

Publicitate

350 de delegaţi ai liberalilor din tot judeţul Sibiu se reunesc astăzi la Sala Thalia din Sibiu la ședința Comitetului de Coordonare Județean al PNL Sibiu. Scopul principal al şedinţei este alegerea conducerii organizaţiei judeţene. Pentru funcţia de preşedinte lupta se dă între Raluca Turcan, susţinută de premierul Florin Cîţu şi Constantin Şovăială, susţinut de Ludovic Orban.

SIBIU INDEPENDENT transmite prin live text, alături de foto-video, cele mai importante momente ale şedinţei PNL Sibiu.

ACTUALIZARE 2.20: După peste 10 ore de la debutul şedinţei, votul pentru toate funcţiile de conducere s-a încheiat. Adrian David, primarul Avrigului a câştigat funcţia de prim-vicepreşedinte în detrimentul primarului Mediaşului, Gheorghe Roman. Un alt post disputat de doi candidaţi a fost cel de vicepreşedinte departamentul politici în sănătate, unde Virgil Popa, fost viceprimar Sibiu, a câştigat în faţa lui Gabriel Budescu, forst director DSP Sibiu. Cei 15 membri simpli ai biroului ales sunt apropiaţi ai preşedintei Raluca Turcan. Astfel aceasta a câştigat pe linie alegerile la Sibiu.

Componența Biroului Politic Judeţean PNL Sibiu după şedința din 06.08.2021:

PREȘEDINTE – Raluca Turcan

PRIM-VICEPREȘEDINTE STRATEGII POLITICE ȘI COMUNICARE – Daniela Cîmpean
PRIM-VICEPREȘEDINTE POLITICI PUBLICE – Adrian David

VICEPREȘEDINTE DEP. STRATEGII ȘI RELAȚII POLITICE – Aurel Gâță

VICEPREȘEDINTE DEP. IMAGINE, COMUNICARE, RELAȚII MASS-MEDIA, PURTĂTOR DE CUVÂNT – Ivan Valentin

VICEPREȘEDINTE DEP. POLITICI ECONOMICE, MEDIUL DE AFACERI, DEZVOLTARE REGIONALĂ, FONDURI EUROPENE – Schiau-Gull Alin

VICEPREȘEDINTE DEP. POLITICI SOCIALE, RELAȚII CU SINDICATE, PATRONATE, ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE – Adrian Bibu

VICEPREȘEDINTE DEP. POLITICI PRIVIMD ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ, JUSTIȚIA, SIGURANȚA NAȚIONALĂ, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚA CETĂȚEANULUI – Marius Grecu (Axente Sever)

VICEPREȘEDINTE DEP. POLITICI ÎN AGRICULTURĂ, SILVICULTURĂ, MEDIU ȘI DEZVOLTARE RURALĂ – Dragomir Mircea

VICEPREȘEDINTE DEP. POLITICI ÎN EDUCAȚIE, CERCETARE, CULTURĂ, CULTE, MINORITĂȚI ȘI SPORT – Grecu Marius (Șelimbăr)

VICEPREȘEDINTE DEP. PENTRU POLITICI ÎN SĂNĂTATE – Virgil Popa

MEMBRI BPJ:

  1. Călin Gheorghe
  2. Otilia Man
  3. Vlad Vasiu
  4. Marcel Luca
  5. Ovidiu Spătari
  6. Gheorghe-Vasile Beschiu
  7. Niculae Dancu
  8. Andreea Voicu
  9. Valentin Ristea
  10. Stephan Braune
  11. Ionuț Maier
  12. Lucian Scumpu
  13. Alexandru Zavatin
  14. Gheorghe Sorici
  15. Constantin Văcariu

TREZORIER – Bega Cristina

PREȘEDINTE COAJ – Marin Crăciun

PREȘEDINTE CJRC – Benga Daniela

ACTUALIZARE 21:20

Raluca Turcan a fost realeasă președinta organizației județene PNL Sibiu cu 231 voturi. Constantin Șovăială a obținut doar 82 voturi.

ACTUALIZARE 18:35

Raluca Turcan a ținut un discurs emoțional. Ea a amintit de lupta politică contra PSD. Apoi a atacat direct pe președintele PNL, Ludovic Orban pe care l-a acuzat direct de imixtiune și manipulare a alegerilor județene din PNL Sibiu. Ea a acuzat pe Orban de dezbinare a organizației fanion a PNL.

Obiectivele enunțate de Turcan pentru alegerile următoare: câștigarea Consiliului județean Sibiu, primăria Sibiu și alte 45 de primării din județ.

Ludovic Orban a părăsit sala după discursului lui Raluca Turcan.

ACTUALIZARE 18:20

Discursurile candidaților PNL Sibiu au început cu cel al lui Constantin Șovăială. Acesta a atacat-o dur pe Raluca Turcan acuzând-o de dictatură instaurată în PNL Sibiu. El a subliniat atacurile din presă la adresa lui din ultima vreme. Vezi video mai jos

Constantin Șovăială a acuzat actuala conducere PNL Sibiu că încă ține în funcție la instituții directori numiți de PSD. El a mai spus că îl susține pe Adrian Bibu să devină primarul Sibiului.

ACTUALIZARE 18:08

Ludovic Orban, președintele PNL a ținut un discurs scurt: „Aș fi vrut să vin aici să o susțin pe Raluca Turcan, dar Raluca Turcan a decis să nu mă mai susțină. Se poate și cu mai mulți reprezentanți ai Sibiului ridicați pe funcții guvernamentale

Ludovic Orban

ACTUALIZARE 18:05

Florin Cîțu, primul ministru al României a venit pe scenă în cămașă și blugi. El a felicitat filială Sibiu „Sunteți cea mai performanță filială a Partidului Național Liberal„. Cîțu a anunțat că Planul național de investiții pentru următorii 7 ani se va numi Anghel Saligny și se vor aloca fonduri cu precădere pentru drumuri și rețele de utilități. „Sunt aici pentru a o susţine pe Raluca Turcan!” a concluzionat Cîțu.

Florin Cîţu

ACTUALIZARE 17:45

Emil Boc, primarul Clujului „Am venit de la Cluj să vă felicit pentru ce faceți pe plan politic. Sunteți organizația fanion a PNL-ului. Felicitări Raluca Turcan„. Boc a felicitat-o și pe Daniela Câmpeanu, președinta Consiliului județean Sibiu, pentru munca depusă de atragere de proiecte și fonduri pentru România în calitatea ei de reprezentant în Comitetul European al Regiunilor.

Emil Boc

ACTUALIZARE 17:35

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a susținut în discursul său pe Florin Cîțu. El a lăudat realizările președintelui Klaus Iohannis când era primar al Sibiului. Rareș Bogdan a subliniat faptul că organizația județeană Sibiu a avut cel mai mare scor la ultimele alegeri. „Știu cum se bate Raluca Turcan în Guvern, la europarlamentari pentru a atrage bani pentru Sibiu„. În sală, Rareș Bogdan a fost așezat între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Iar lângă aceștia stau Raluca Turcan și Constantin Șovăială.

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan

ACTUALIZARE 17:15

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și Ministrul Energiei, Virgil Popescu au ținut discursuri de laudă și susținere a președintei Raluca Turcan. Ei au evidențiat proiectele mari de infrastructură atrase în județul Sibiu de Turcan.
Deputatul Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii a vorbit despre „onoare și respect” între liberali și a susținut pe Ludovic Orban în discursul său.

img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa

ACTUALIZARE 17:05

Premierul Florin Cîţu spune că „atmosfera este relaxată” la alegerile care au loc vineri pentru conducerea filialei judeţene a PNL Sibiu, unde, pentru funcţia de preşedinte, candidează actualul lider, ministrul Muncii Raluca Turcan, şi deputatul Constantin Şovăială.

FOTO Stanga: Raluca Turcan FOTO dreapta: Florin Cîțu

Sunt aici pentru a o susţine pe doamna Raluca Turcan, pentru încă un mandat, într-o filială de succes, la Sibiu, o filială care a dat multe personalităţi ale politicii româneşti, cum e şi domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.r.), aşa că suntem aici să o susţinem. Nu doar aparent, este o atmosferă relaxată la Sibiu, întotdeauna este aşa la Sibiu„, a declarat premierul Florin Cîţu pentru AGERPRES.

ACTUALIZARE 16:50

Pe scenă a urcat Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan. Aceasta prezintă raportul de realizări din timpul guvernării PNL.

ACTUALIZARE 16:20

Sosirea delegaților PNL

VIDEO:

FOTO:

img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img  wa
img
img

ACTUALIZARE 15:00

Cristian Roman și-a retras candidatura de la funcția de vicepreședinte Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene. Pentru această funcție a rămas un singur candidat, primarul orașului Agnita, Alin Schiau.

„Cererea de candidatură am depus-o în 26 iulie. Între timp, am luat decizia de a-mi retrage candidatura. De fapt, din aceleași motive, obiective, nici nu pot participa astăzi la ședința de alegeri” a declarat Cristian Roman pentru Sibiu Independent. Roman este secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor