spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Viaţa în spatele măştilor – Un documentar despre pandemie, în viziunea elevilor de la Goga

Știri din Județ

Publicitate

Elevii din cadrul Colegiului Naţional “Octavian Goga” au realizat un documentar cu titlul “Viaţa în spatele măştilor”, care aduce în prim-plan reacțiile, dar și experiențele prin care au trecut comunitățile locale sibiene, în anul pandemic ce a trecut.

Anul şcolar 2020 -2021 a fost cu totul special şi ne-a adus nişte provocări pe care nu ni le-am fi imaginat cu un an înainte. Cu toate acestea, am găsit metode de a ne conecta unii cu alţii şi de a continua activităţi pe care nu am dorit să le abandonăm, scrie cnogsibiu.ro

Aceasta a fost si situaţia proiectelor Erasmus+ derulate în Colegiul Naţional “Octavian Goga”. Elevii nu au mai avut ocazia să se întâlnească cu partenerii lor din diverse ţări europene în mod fizic, dar mediul online a permis extinderea comunităţii participanţilor şi o întrepătrundere a două proiecte în derulare. Astfel, elevii ce s-au înscris în proiectul Erasmus+ C.A.R.E.E.R, care a debutat în ianuarie 2021, au fost invitaţi să participe la întâlnirile virtuale organizate în cadrul proiectului Erasmus+ MOV.I.E.S, aflat la final de drum.

Din implicarea aceasta, neplanificată initial, a rezultat un mini-proiect de suflet – un documentar despre reacţia comunităţii locale sibiene la pandemia pe care am traversat-o în ultimul an. Ideea a venit de la produsul de proiect Erasmus+ MOV.I.E.S., World on standby, un documentar despre pandemie aşa cum a fost trăită de elevii din ţările participante la proiect (Macedonia, Italia, Portugalia, Turcia şi România).

Dorinţa elevilor de a investiga acest fenomen global în detaliu, pe plan local, i-a îndrumat să îşi intervieveze membri ai familiei şi ai comunităţii locale şi să-­si implice prietenii şi cunoscuţii în acest demers de documentare. Astfel s-a născut documentarul Viaţa în spatele măştilor, care cuprinde mărturii ale unor persoane din diverse medii profesionale şi sociale.

Documentarul VIAŢA ÎN SPATELE MĂŞTILOR poate fi urmărit aici:

Finalul documentarului transmite un mesaj pozitiv, axându-se pe metodele pe care le-au găsit elevii de a se desprinde de stres şi de îngrijorare şi de a deprinde noi obiceiuri utile şi sănătoase.

CITEȘTE STIREA COMPLETĂ AICI

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului