46 de copii din Șelimbăr vor avea loc la grădiniță

46 de copii din Șelimbăr vor avea loc la grădiniță. Inspectoratul Școlar a aprobat soluția propusă de primarul Marius Grecu

Publicitate

Inspectoratul Școlar Sibiu a aprobat formarea a două noi grupe de grădiniță, astfel că toți copiii cu vârsta de peste trei ani care au depus cerere pentru accesul la învățământul preșcolar în Șelimbăr vor avea un loc, anunță primarul comunei, Marius Grecu.

Publicitate


Cele două grupe au fost amenajate de către administrația locală din Șelimbăr astfel încât să se soluționeze toate dosarele copiilor, cu vârsta de peste 3 ani, care au fost respinse la finalul etapei I, conform calendarului înscrierii în învățământul preșcolar 2021-2022.

Publicitate


Două grupe care funcționau în cadrul grădiniței au fost mutate în corpul școlii generale, iar în locul acestora s-au format două grupe noi de câte 23 de copii fiecare. În situația în care părinții care se aflau pe listă au găsit un al loc în grădiniță pentru copii lor, vor fi primiți în aceste grupe copii de sub trei ani, în ordinea depunerii dosarelor, a anunțat administrația locală.


Pentru restul copiilor de sub trei ani se așteaptă încă finalizarea grădiniței care acum se construiește pe strada Doamna Stanca, neexistând o altă soluție. ”În ceea ce privește situația copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani, precizăm faptul că aceștia vor fi înscriși la noua grădiniță care va avea sediul pe strada Doamna Stanca, în momentul finalizării și autorizării acesteia. Primăria Comunei Șelimbăr intenționează să dea în folosință grădinița de pe strada Doamna Stanca cât mai repede posibil, având o capacitate de peste 120 de locuri și de asemenea va demara lucrările pentru construirea unei alte grădinițe în cartierul Tineretului din Comuna Șelimbăr cu o capacitate de 150 de locuri și termen de finalizare în anul 2022. Totodată, menționăm faptul că Primăria Comunei Șelimbăr face demersuri pentru identificarea altor spații și terenuri care să poată fi amenajate cu destinația de unitate de învățământ”, anunța primarul Marius Grecu în 1 iulie 2021.

(Sursa foto: edupedu.ro)

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *