10.2 C
Sibiu
duminică, 28 mai, 2023

Licitație finalizată pe sectorul de autostradă A1 Sibiu – Piteşti

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Încă două licitaţii au fost finalizate pe sectoare importante de autostradă – A1 Sibiu – Piteşti lot 4 şi A3 Suplacu de Barcău – Chiribiş, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Sunt finalizate procedurile de evaluare şi vor fi comunicaţi de CNAIR în scurt timp câştigătorii pentru două loturi majore de autostradă: Curtea de Argeş-Tigveni, un lot de 10 km din autostrada Sibiu-Piteşti, cu un tunel de 1,3 km şi Suplacu – Chiribiş, un lot de 26 km, abandonat din 2013 şi aflat pe Autostrada Transilvania, cu lucrări realizate parţial de Bechtel, inclusiv un viaduct de 1,6 km peste lacul de acumulare„, a transmis ministrul.

La rândul său, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat vineri că a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

„Vineri, 03.09.2021, la o distanţă de 6 luni de la prima desemnare a câştigătorului, urmare depunerii de contestaţii şi plângeri, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de CAB prin Hotărârea Civilă nr. 1230/2021 din data de 08.06.2021 pronunţată în Dosarul nr. 2548/2/2021. Ofertantul desemnat câştigător a rămas SC Porr Construct SRL, cu preţul de 1.678.873.121,77 lei, fără TVA”, spune CNAIR, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş, în lungime de 9,86 km. Una dintre lucrările principale ce urmează a fi realizate în cadrul acestui contract este construcţia unui tunel cu o lungime de 1.350 de metri.

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi, respectiv, după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, subliniază CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri