spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Licitație finalizată pe sectorul de autostradă A1 Sibiu – Piteşti

Știri din Județ

Publicitate

Încă două licitaţii au fost finalizate pe sectoare importante de autostradă – A1 Sibiu – Piteşti lot 4 şi A3 Suplacu de Barcău – Chiribiş, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Sunt finalizate procedurile de evaluare şi vor fi comunicaţi de CNAIR în scurt timp câştigătorii pentru două loturi majore de autostradă: Curtea de Argeş-Tigveni, un lot de 10 km din autostrada Sibiu-Piteşti, cu un tunel de 1,3 km şi Suplacu – Chiribiş, un lot de 26 km, abandonat din 2013 şi aflat pe Autostrada Transilvania, cu lucrări realizate parţial de Bechtel, inclusiv un viaduct de 1,6 km peste lacul de acumulare„, a transmis ministrul.

La rândul său, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat vineri că a desemnat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti.

„Vineri, 03.09.2021, la o distanţă de 6 luni de la prima desemnare a câştigătorului, urmare depunerii de contestaţii şi plângeri, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti, CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de CAB prin Hotărârea Civilă nr. 1230/2021 din data de 08.06.2021 pronunţată în Dosarul nr. 2548/2/2021. Ofertantul desemnat câştigător a rămas SC Porr Construct SRL, cu preţul de 1.678.873.121,77 lei, fără TVA”, spune CNAIR, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare şi 44 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Autostrăzii Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş, în lungime de 9,86 km. Una dintre lucrările principale ce urmează a fi realizate în cadrul acestui contract este construcţia unui tunel cu o lungime de 1.350 de metri.

„Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea din nou a perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi, respectiv, după soluţionarea tuturor contestaţiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, subliniază CNAIR.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor