26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Programul evenimentului Weinfest Mediaș

Știri din Județ

Asociatia Pusteblume Medias, Asociatia Ardealul Medias, Asociatia Locului Natal si FDGR – Mediaș, organizează în perioada 17 – 19 septembrie 2021, în piața Castelului din Mediaș Weinfest Mediaș.

Premieră în industria vitivinicolă națională, un soi nobil de viță de vie va avea o zi de sărbătoare internațională

Oficialități, crame, asociații, somelieri, pasionati de vin si nu numai se intâlnesc la Mediaş pe data de 18 Septembrie la ora 18 pentru proclamarea Zilei Internationale de Fetească regală, primul soi de viță de vie romanesc care va avea o zi dedicata in care sa fie sarbatorită.

Soiul Fetească regală provine din zona Daneș, a fost denumit de Ambrosi de la Mediaș si este cel mai cultivat soi la noi în țară, motiv pentru care în acest an orașului Mediaș ii revine onoarea, cinstea și bucuria de a realiza această primă iesire a unui soi românesc printre soiurile internaționale cu zile de acest fel consacrate în mediul de specialitate mondial. Inițiativa proclamației aparține d-lui Octavian Isailă, „arhitectul” reconstrucției Vechii Metropole de vin a Transilvaniei.

Proclamația va avea loc în cadrul Târgului de vinuri „Weinfest Mediaș” 2021 care are loc anual in  al treilea week-end a lunii septembrie, aflat la a treia ediție anul acesta, când castelul din interiorul Cetății Mediaș va fi luminat ambiental și vor fi montate ghirlande luminoase în cinstea aniversării a 100 de ani de când Ambrosi a denumit Feteasca regală.

Evenimentul se va bucura de prezență internațională, degustări de vin la 10 căsuțe, gastronomie, muzică bună, stampilă personalizată cu evenimentul pe toate coletele de la postă, colițe postale aniversare de colecție, o expoziție a personalităților medieșene, masterclass-uri de vin și multe altele.

Cei interesați pot achiziționa bilete pentru tichetele de degustare de pe site-ul eventim.ro iar 20 de persoane care optează pentru biletul VIP vor semna în calitate de martori pe documentul proclamației, care iși va lua locul de onoare în viitorul Muzeul al vinului de la Mediaș, oraș cu o bogată istorie viticolă înca de la 1206, situat în mijlocul vechii zone numită Weinland ( Țara vinului ) și supranumit în istorie „Metropola de vin a Transilvaniei”. Intrarea este limitată la 500 de persoane pe zi, se face exclusiv pe bază de bilet de degustare, iar la plecare fiecare participant va primi câte o sticla de vin din soiul Fetească regală cu eticheta aniversară de 100 de ani, vinificat la Statiunea de cercetări SCDVV Blaj, inființată pe primele 70 de hectare naționalizate de la Ambrosi.

În avanpremiera proclamației, Vechea Metropolă de vin oferă în calitate de partener, vinul cu eticheta aniversară de 100 de ani la Forumul Orașelor Verzi, care se desfăsoară în aceste zile la Brasov sub patronajul Administrației Prezidențiale.

Proclamația de la Mediaș este organizată de către patru asociații neguvernamentale, sub autoritatea Primăriei Municipiului Mediaș, în parteneriat cu Camera de Comert, Industrie și Agricultură a Județului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Biserica Evanghelică Mediaș care pune la dispozitie curtea Turnului Trompeților.

Sponsor principal Romgaz Mediaș și partener de mobilitate Autoklass Sibiu – reprezentanța Mercedes Benz. Alături de foarte mulți sponsori și parteneri care nu pot fi detaliați  din motive de spațiu, dar carora le multumim pentru sustinerea industriei viticole nationale, sustinerii istoriei locale si dezvoltarii strategice zonale.

Organizatorii: Asociatia Pusteblume Medias, Asociatia Ardealul Medias, Asociatia Locului Natal si FDGR – Medias

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri