spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

„Rock the Symphony” unește Ardealul și Moldova

Știri din Județ

Publicitate

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și dirijorul Remus Grama cutreieră orașele din estul, vestul și centrul țării cu proiectul „Rock the Symphony”. O îmbinare nonconformistă între clasic și modern, noul concept a fost primit cu aplauze în picioare de publicul din Piatra Neamț și Făgăraș, iar următoarea oprire va fi la Alba Iulia.

Duminică, 5 septembrie, „Rock the Symphony” a încântat melomanii la Neamț Art Festival, în Piata Turnului din municipiul Piatra Neamț, iar luni, 6 septembrie, muzicienii noștri au cântat la Sala Mare a Casei Municipale de Cultură din Făgăraș. Experiența a fost una de neuitat, atât pentru gazde, cât și pentru artiști. Publicul a fost minunat, și-a întâmpinat călduros oaspeții, a cântat, a dansat și a aplaudat, iar membrii orchestrei s-au simțit foarte bine și promit să pregătească mai multe bis-uri pentru următoarele concerte! Multumiri pentru sprijin se cuvin doamnei Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare” din Piatra Neamț, și doamnei Diana Gribincea, director al Casei de Cultură Făgăraș.

Succes peste așteptări

„Am numai cuvinte de laudă, totul a fost la superlativ! Colaborez de mult cu această prestigioasă filarmonică, ca violonist în primă instanță, acum ca dirijor, de aceea nu am fost surprins să văd că orchestra a îmbrățișat cu entuziasm încă de la prima repetiție acest program, care până la urmă este menit să împrospăteze, să ne scoată din rutină, să îmbine modernul cu clasicul.

În ceea ce privește reacția publicului, a fost peste așteptări! Intotdeauna când ai un spectacol inovator, zilnic în orașe diferite, ai oarecare emoții, dar am observat că maniera aceasta, de a prezenta piesele și programul într-un stil lejer, cu accente de umor, are foarte mare trecere la audiență. Ba mai mult, aș putea spune că, în aceste orașe, Piatra Neamț și Făgăraș, am avut parte de un succes mult peste așteptări, publicul a interacționat cu noi de la bun început, a cântat împreună cu orchestra, am avut parte și de soliști care au venit pe scenă să cânte sau să dirijeze și efectiv nu ne-a lăsat să plecăm acasă fără minim trei bis-uri, asta după ce am primit îndelungi aplauze în picioare, așa-numitul ‘standing ovation’, ceea ce este realmente impresionant. După epuizarea bis-urilor am repetat piese din program, alese de public prin vot democratic. Una peste alta, la sfârșitul fiecărui spectacol atmosfera era la cele mai înalte cote, atât în public, cât și pe scenă și sunt sigur că fiecare din cei prezenți va păstra vie în amintire memoria acestor concerte.

Felicitări și mulțumiri din inimă colegilor din Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, care au fost trup și suflet în realizarea acestui program! De asemenea, mulțumiri conducerii acestei instituții pentru organizare și, de asemenea, felicitări organizatorilor și autorităților locale din orașele Piatra Neamț și Făgăraș pentru implicarea la cel mai înalt nivel!” a spus dirijorul Remus Grama.

În capitala Unirii… și mai departe!

Următorul popas al orchestrei Filarmonicii sibiene va fi la Alba Iulia. Așadar, duminică, 19 septembrie, de la ora 20.00, vă invităm la concert în cetatea Alba Carolina! În program: Palladio – Karl Jenkins, Smoke on the Water – Deep Purple, Best of ABBA – Medley, Rolling in the Deep – Adele, Sweet Child o’Mine – Guns N’Roses, Viva la Vida – Coldplay, Smells like Teen Spirit – Nirvana, Purple Haze – Jimi Hendrix, Shape of You – Ed Sheeran, Thinking Out Loud – Ed Sheeran, Counting Stars – OneRepublic, Uptown Funk – Bruno Mars, Bohemian Rhapsody – Freddie Mercury, Thriller – Michael Jackson.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru combaterea răspandirii COVID-19.

La invitația domnului prof.univ.dr.habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, aducem „Rock the Symphony” în Piața Mare, pe 27 septembrie, de la ora 19.00, la deschiderea noului an universitar. Turneul se va încheia la sfârșitul lunii septembrie, la Deva. Vom reveni cu reacții la cald, imagini și povești „picante” din spatele scenei!

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:

RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda