VIDEO: Sibienii au dus România în finala Cupei Mondiale de Kata IFK

Publicitate

Sibianul Christian Hrisch alături de juniorii antrenaţi de el au realizat o performanţă de invidiat la Cupa Mondială de Kata IFK desfăşurată în Elveţia.

Publicitate

Daria Grecu (Clubul Sportiv Hirsch – Sibiu) la categoria junioare a avut cea mai bună performanță ajungând în finalele Cupei Mondiale, după ce a ieșit Campioană Balcanică foarte recent. Daniel Ghitescu (Clubul Sportiv Hirsch – Sibiu) a fost cel mai tânăr concurent al competiției atât ca vârstă cât și la grad, dar cu toate acestea a reprezentat și el cu cinste România până în semifinale.

Profesorul lor, dar şi reputatul sportiv sibian Christian Hirsch s-a calificat în primii 10 ai Cupei Mondiale, în ciuda intervențiilor chirurgicale suferite și a faptului că tot timpul său este dedicat elevilor săi. Hirsch a ocupat în trecut locul 3 la Campionatul European din Germania (2014) și locul 13 la Campionatul Mondial din Belgia (2014)

Rusia a dominat la toate categoriile fiind prezentă cu cel mai mare număr de participanți foarte bine pregătiți, numărul maxim prevăzut pe fiecare categorie. În final pe podium, la toate categoriile s-au aflat doar reprezentanți ai Rusiei și câțiva ai țării gazde, Elveția. „Problema generală a sportivilor IFK România este că înainte au trecut prin alte federații unde se lucra diferit (forma europeană), unde se punea accent pe partea spectaculoasă a execuției (poziții joase și lungi, „poze” pe loviturile de picior), pe când în IFK accentul este pus pe partea practică a execuției, păstrând forma tradițională (japoneză) pentru Karate Kyokushin cu poziții mai înalte, mai scurte și un alt ritm. Țările consacrate și calificate la această probă de Kata precum Rusia, Elveția, Israel etc. lucrează de zeci de ani această formă tradițională de Kyokushin IFK, pe când România este o țară mai recent afiliată IFK (International Federation of Karate)” se arată într-un comunicat al Federaţiei române de Karate Knockdown.

VIDEO:

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *