17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Profesorul Ioan Santai s-a stins din viață

Știri din Județ

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu îşi exprimă profundul regret la plecarea dintre noi a Profesorului și Decanului Ioan Santai.

Va rămâne în memoria și în sufletul tuturor celor care l-au cunoscut.

Una din marile și puternicele personalități ale Dreptului românesc, Profesorul Ioan Santai a fost un creator de Școală: un fondator al Facultății de Drept din Sibiu și un Profesor cu operă.

A fost Profesorul de Teoria generală a Dreptului și Drept Administrativ, iubit de zeci de promoții de studenți, a fost Magistru și cald îndrumător pentru mai tinere cadre didactice și cercetători.

A fost Decan al Facultății de Drept din Sibiu între anii 1992 și 2000, într-o perioadă de transformări și reașezare a instituției. A îndeplinit și alte funcții de conducere la Facultatea din Sibiu dar și la alte Facultăți și instituții din țară.
Vor rămâne peste timp cărțile și articolele Profesorului. Vor rămâne contribuțiile domniei-sale la legislația românească. Va rămâne și amintirea cursurilor și cuvântărilor sale.

Pragmatic și perfect exact în cuvântul și argumentul scris, aristocratic în discurs – acesta a fost Profesorul.

Va rămâne în memoria noastră și Omul deosebit Ioan Santai – puternic, cald, apropiat, generos.

Dumnezeu să îl odihnească în lumină !

Un ultim omagiu poate fi adus Profesorului Ioan Santai la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu, începând de joi, 16 septembrie, ora 13.00

Slujba de saracusta – vineri, 19 septembrie, ora19.00

Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, ora 11, la Capela mare ortodoxă din Cimitirul Municipal Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri