spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan: „România și Republica Moldova au proiecte și perspective comune de dezvoltare” (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Raluca Turcan, Ministrul Muncii a participat astăzi, la Sibiu, la invitația Asociației Comunelor din România, la Sesiunea Solemnă a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM).

Este întâlnirea care va conduce la Declarația Comună și de la care, sperăm, consiliul autorităților din cele două state va deveni operațional și va avea un rol activ în dezvoltarea comunităților (potrivit unui anunț făcut Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook).



S-a discutat astăzi, aplicat, despre modalitățile concrete prin care colectivitățile din România și Republica Moldova, prin autoritățile care le reprezintă, pot participa la efortul guvernelor de susținere a parcursului european. Suntem, în sfârșit, într-un moment în care cele două țări nu ar trebui să aibă ezitări politice pe traseul lor european. Suntem, de asemenea, într-un moment în care România își poate dovedi nu doar atașamentul față de Republica Moldova, ci și disponibilitatea de a împărtăși experiența sa dinainte și de după aderare.


„Întâlnirea de la Sibiu a fost, în fapt, un mesaj de construcție într-un context în care, uneori, se pare că nimic pozitiv nu mai răzbate și că scena este acaparată de chestiuni politice.
România și Republica Moldova au proiecte și perspective comune de dezvoltare. În cele naționale, partenerul Guvernului României a fost și este ACoR și am mulțumit conducerii sale, în numele premierului. Tot în numele său am evocat sprijinul României față de Republica Moldova în combaterea pandemiei și am felicitat autoritățile locale de peste Prut pentru implicare.



Am avut ocazia de a explica celor prezenți – cu titlu de studiu de caz pentru colegii din Republica Moldova – eforturile pe care le-am făcut pentru a nu lăsa în urmă nicio categorie vulnerabilă, pentru a crește ocuparea și calificarea, dezvoltarea continuă a serviciilor sociale.
O bună parte dintre problemele la care Ministerul Muncii a găsit soluții sunt și probleme ale autorităților de peste Prut și mă bucur că am avut ocazia să le prezint astăzi.


ACoR merită felicitări nu doar pentru intențiile sale de parteneriat cu autoritățile din Republica Moldova și pentru ceea ce a realizat până în prezent în direcția aceasta, dar și pentru organizarea la Sibiu a acestui eveniment. Rolul european pe care Sibiul l-a avut nu o dată începând cu 2007, tipul de administrație județeană pe care îl practică și modul în care primarii de aici înțeleg să se pună în slujba comunităților sunt veritabile garanții de seriozitate și reprezintă pentru CALRRM cel mai bun început” – a declarat Raluca Turcan.

Sursa foto: Facebook

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…