25.2 C
Sibiu
marți, 16 aprilie, 2024

Donație de carte, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, din partea Asociației „Prietenii Bibliotecii ASTRA”

Știri din Județ

Asociația „Prietenii Bibliotecii ASTRA” și Fundația Comunitară Sibiu au donat Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu un fond de carte nouă care cuprinde 28 de volume, în valoare de aproape 1000 de lei.

Acestea vor completa cu noutăți colecțiile compartimentelor de împrumut pentru copii, adolescenți și adulți. Donația include literatură pentru copii, volume de istorie, lingvistică, spiritualitate și poezie, elaborate de autori români, dar și străini. În cel mai scurt timp, publicațiile primite vor fi prelucrate în cadrul Compartimentului Achiziții, Evidența și Prelucrarea informatizată a Documentelor, urmând apoi să fie introduse în colecțiile documentare ale bibliotecii pentru a fi la dispoziția utilizatorilor.



În contextul în care biblioteca publică sibiană nu dispune de resurse financiare pentru achiziția de publicații, apreciem enorm gestul partenerilor noștri de la Fundația Comunitară Sibiu, precum și al celor care au optat să redirecționeze cota de 2% din impozitul pe venit către Asociația «Prietenii Bibliotecii ASTRA». Suntem recunoscători tuturor celor care aleg să sprijine dezvoltarea colecțiilor Bibliotecii ASTRA Sibiu, având în vedere că solicitările publicului pentru carte nouă cresc, iar bugetele alocate sunt tot mai mici sau inexistente. Biblioteca reprezintă o structură info-documentară extrem de importantă în dezvoltarea și educarea membrilor comunității și, din dorința de a le oferi acestora acces la resurse educaționale, documentare și culturale actualizate, depune eforturi considerabile pentru a înnoi fondul de carte și de a se conecta la tendințele și cerințele actuale. Îmbogățirea colecțiilor documentare cu apariții editoriale recente constituie pentru noi o preocupare prioritară, alături de celelalte servicii culturale oferite.” spune Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.



Pentru cei interesați de cuprinsul donației de carte, punem la dispoziție lista de titluri care vor intra cât de curând în colecțiile bibliotecii:



„Enciclopedia Imaginariilor din România” (cinci volume publicate la Editura Polirom, în 2020), „Patericul copt. Apoftegmele Părinților deșertului”, ediție critică de Ștefan Colceriu (Humanitas, 2021), „Autoportret în flama de sudură” de Claudiu Komartin (Casa de editură Max Blecher, 2021), „În rest, viața e frumoasă” de Diana Iepure (Casa de editură Max Blecher, 2021), „Scrum” de Veronica Ștefăneț (Casa de editură Max Blecher, 2019), „Liniștea de suprafață” de Ovidiu Baron (Editura Tracus Arte, 2020), „Note din secolul kitsch” de Antonia Mihăilescu (Editura Tracus Arte, 2020), „Păsările dintr-o bună zi” de Sally J. Pla (Editura Corint, 2020), „Prințesă sub acoperire” de Connie Glynn (Editura Litera, 2018), „Dosarul Graffiti” și „Dosarul Popcorn” de Ana Rotea (Grupul Editorial Art, 2017, 2021), „Cronicile Domnișoarei Poimâine.

Vremea Vrăjitoarei Niciodată” și „Cronicile domnișoarei Poimâine. În căutarea lui Akum” de Adina Rosetti (Grupul Editorial Art, 2019, 2021), „Cum să faci să NU citești în vacanța de vară” de Tommy Greenwald (Grupul Editorial Art, 2021), „Istoria lui Răzvan” de Horia Corcheș (Grupul Editorial Art, 2021), „Școala pentru Bine și Rău” de Soman Chainani, vol. II-III (Grupul Editorial Art, 2021), „Trandafirii din Mexic”„ de Pam Munoz Ryan (Grupul Editorial Art, 2021), „Iarna lui Isidor” de Veronica D. Niculescu (Grupul Editorial Art, 2020), „Insula roboților” și „Întoarcere pe insula roboților” de Peter Brown (Grupul Editorial Art, 2019, 2021), „Povestea unei pescărușe si a motanului care a învățat-o să zboare” de Luis Sepulveda (Grupul Editorial Art, 2015), „Franklin merge la școală” și „Franklin și Zâna Măseluță” de Paulette Bourgeois și Brenda Clark (Editura Katartis, 2017, 2020).


***
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Asociația „Prietenii Bibliotecii ASTRA” vă invită să susțineți financiar achiziția de carte nouă destinată utilizatorilor bibliotecii publice sibiene. Donațiile se realizează prin virament bancar, în contul Asociației „Prietenii Bibliotecii ASTRA”, deschis la Banca Transilvania: RO27 BTRL RONC RT05 3947 3401, CIF 42330276.

***
Toate proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri