DECIZIE: Creşte numărul de paturi COVID în ATI-urile judeţului Sibiu

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a adoptat astăzi hotărârea nr 62 prin care aprobă Planul de Rezilienţă a spitalelor cu secţii ATI în contextul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul judeţului Sibiu. Astfel, vom avea de astăzi mai multe paturi în secţiile ATI din judeţ.

Publicitate

Situaţia paturilor ATI Covid-19 este următoarea :

  • Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu – 6 paturi;
  • Spitalul Militar de Urgenţă Dr. Alexandru Augustin – 10 paturi;
  • Spitalul Municipal Mediaş – 2 paturi;
  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – 20 paturi cu dotare şi funcţionare completă, din care 2 paturi sunt în cadrul secției de maternitate. În următoarele 7 zile se vor înfiinţa 10 paturi pre ATI şi se va ajunge la capacitatea maximă cuprinsă în planul de rezilienţă, fără afectarea critică a activităţii secţiilor chirurgicale pentru pacienţi non Covid-19.

De asemenea, Comitetul a decis să solicite oficial clinicii Polisano Sibiu lista nominală a personalului medico-sanitar care îşi desfăşoară activitatea în sectorul ATI. În funcţie de necesitate, personalul de la ATI al Clinicii Polisano Sibiu va putea fi detaşat la alte secţii ATI din judeţ, conform dispoziţiilor legale în vigoare în contextul pandemiei.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *