12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

ULBS și AFT deschid anul universitar în Piața Mare din Sibiu

Știri din Județ

Festivitatea de deschidere a noului an universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu va reveni în Piața Mare a orașului. Desfășurată în condiții de distanțare, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, „Toamna studențească” va avea loc luni, 27 septembrie 2021, ora 14:00 și, la fel ca în anii precedenți, va fi organizată împreună cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.


Aproximativ 500 de studenți, cadre didactice și invitați vor lua parte la ceremonie, în prezența reprezentanților conducerilor celor două universități și a autorităților locale și județene.


Este al doilea an în care deschiderea anului universitar se face în condiții de pandemie, dar universitatea este pregătită să se adapteze situației, atât pentru evenimentul din 27 septembrie, cât și pentru desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.


Ceremonia de deschidere va fi încheiată cu un scurt concert susținut de Filarmonica de stat Sibiu și va fi transmisă în direct pe site-ul www.ulbsibiu.ro.


Săptămâna de orientare pentru studenții din anul I
Început în anul 2016 în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, programul „Săptămâna de orientare” va fi derulat ca și anul trecut la nivelul întregii universități. Astfel, în perioada 27 septembrie – 1 octombrie, studenții din anul I vor participa la activități care să îi familiarizeze cu viața de student și cu orașul Sibiu pe cei veniți din alte localități. Avem pregătite evenimente și acțiuni dedicate studenților ULBS debutanți dar și unele specifice, organizate separat pentru studenții fiecărei facultăți. Suntem convinși că ele îi vor ajuta să se adapteze mai ușor la tot ceea ce înseamnă ULBS și Sibiul”, a declarat prof. univ. dr. Raluca Sassu, prorector Studenți și Relația cu Comunitatea.

Toamna studențească este un proiect co-finanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Culturală.



Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri