spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

OPINIE: Pandemie cu restricţii tot mai uşoare

Știri din Județ

Publicitate

Zilele acestea trăim în România cel mai mare paradox. Suntem în plin val 4 de pandemie COVID, cu cele mai multe cazuri declarate zilnic, cu numărul de morţi în creştere… totuşi Guvernul ia decizii după decizii privind restricţiile, tot mai relaxate. Acum un an şi jumătate, când abia aveam 2-3 morţi pe zi şi câteva zeci de cazuri au închis toată România. Acum sunt peste 8.000 de cazuri noi zilnice declarate, pentru că specialiştii spun că numărul cazurilor zilnice în România real este undeva la 50.000, doar că oamenii fac test rapid acasă şi nu declară. La aceste cifre, Guvernul bagă restricţii gen: agenţii economici să funcţioneze după orarul 5-22 la incidenţă peste 7.5 la mie. Altfel spus au luat orarul la 90% din magazinele din România şi aşa au dat restricţia. Doar magazinele non-stop sunt afectate.

Oraşul Sibiu trece prag după prag al incidenţei. Dar nici nu mai contează. Poate să fie şi 20 la mie că şcolile rămân deschise, magazinele după programul lor normal etc. Doar nevaccinaţii au de suferit. După ora 20 nu mai pot ieşi din casă, fără un motiv urgent.

Încă lipsesc deciziile Guvernului privind obligativitatea vaccinării cadrelor medicale şi profesorilor sau aducerea periodică a unui test negativ la serviciu. Şi multe alte măsuri similare, luate deja în Occident. Iar campania de vaccinare de la noi a fost varză toată vara, drept dovadă am ajuns codaşii Europei. Bine, trebuie să admit că numai la noi funcţionează masiv în rândul populaţiei teoriile cu Oculta Mondială.

Dar dacă stau şi mă uit la deciziile guvernanţilor, parcă nu avem pandemie. Ci doar o campanie anti-vaccinişti. Ori numărul de cazuri active creşte, morţii sunt tot mai mulţi şi nimănui nu mai pare să îi pese. Doar familiilor direct afectate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor