Premierele lunii octombrie pe Scena Digitală a Teatrului Național “Radu Stanca” Sibiu

Știri din Județ

Premierele lunii octombrie pe Scena Digitală: “Antisocial” de Bogdan Georgescu și “Quartett” de Heiner Müller. Spectacolele oferite cadou abonaților Scenei Digitale sunt: “Sensul vieții” și “Personajul ce nu poate muri” de Eugenio Barba. Ia-ți cel mai bun loc în sala virtuală!

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna octombrie, premierele “Antisocial” de Bogdan Georgescu și “Quartett” de Heiner Müller. Spectacolele oferite cadou abonaților Scenei Digitale sunt: “Sensul vieții” și ““Personajul ce nu poate muri” de Eugenio Barba. Abonații platformei vor putea viziona în octombrie cele două premiere, alături de spectacolele: CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER, MESAJE SPRE UNIVERS, DE CEALALTĂ PARTE A LUMII, CONFERINȚA IRANIANĂ, ORB DE MINĂ ȘI MICI CRIME CONJUGALE.

Platforma Scena Digitală, distinsă anul acesta cu premiul special UNITER, aduce în acest an iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film și filme ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS). Platforma integrată video-on-demand poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Scena Digitală este de acum și pe Facebook. Te așteptăm în comunitatea celor pasionați de teatru-film!

Despre Scena Digitală
Iubitorii de teatru interesați de ofertele Scenei Digitale pot achiziționa bilete individuale, la prețul de 30 de lei, sau pot opta pentru abonament în variantă lunară, la prețul de 49 lei, varianta de trei luni, la prețul de 99 lei, de șase luni, la prețul de 199 lei și de 12 luni la 329 lei.

Abonații Scenei Digitale primesc lunar cadou, din partea TNRS, spectacole gratuite din repertoriul internațional. Fiecare dintre aceste spectacole este disponibil doar pe perioada lunii în curs. Astfel, spectatorii care optează pentru un abonament lunar vor avea ocazia de a urmări, pe lângă toată oferta disponibilă a Scenei Digitale, un spectacol gratuit în plus. În același mod, spectatorii care aleg un abonament de trei luni vor putea urmări trei spectacole gratuite, cei care optează pentru un abonament de șase luni – șase spectacole gratuite, iar cei care aleg un abonament de 12 luni – 12 spectacole gratuite.

Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deținătorilor de abonamente.
Detalii despre bilete și abonamente, pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Despre spectacole

ANTISOCIAL
DISTRIBUȚIE: Anton Balint, Cristina Blaga-Tomuș, Paul Bondane, Ștefan Tunsoiu, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş, Gabriela Pîrlițeanu
MANAGER PROIECT: Luminița Puiuleț
ASISTENT DE REGIE: Vlad Bacalu
DURATA APROXIMATIVĂ: 1 oră
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 15 ani
Sinopsis: Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi.
# libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag
DATA PREMIEREI: 12 IUNIE 2015 – PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ ÎN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE TEATRU DE LA SIBIU

QUARTETT
În distribuție: Emőke Boldizsár, Daniel Plier, Valentin Späth, Olga Török
Cu participarea Paulei Breuer
Regia: Hunor Horváth
Asistent regie: Paula Breuer
Dramaturgia: Genia Enzelberger
Scenografia: Elöd Golicza
Costumele: Andreea Săndulescu
Video: Andrei Rancz
Muzica: Bence Konya-Ütö și Magor Bocsárdi
Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.
DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 30MIN

Sinopsis: Bărbat și femeie – o relicvă a unei lumi trecute
Într-un joc al travestiurilor ingenios orchestrat de Hunor Horváth, fiecare actor devine pe rând atât Marchiza de Merteuil, cât și Vicontele de Valmont, două personaje cu un caracter îndoielnic, care se bucură să distrugă pe rând, cu aroganță, totul în jurul lor, uzitând de un set de concepte morale interpretate chiar de ei. Nu au îndurare nici măcar față de propria persoană, oglindindu-și degradarea fizică unul în celălalt. Sexualitatea a devenit pentru ei un joc de putere în care domină pofta de distrugere. Pentru a putea, totuși, savura pasiunea reciprocă, încep un joc de roluri, în care Merteuil îi joacă pe Valmont și pe nepoata virgină, iar Valmont le joacă pe Merteuil și pe mătușa pioasă. Acest joc le permite să exploreze identitatea sexelor, trupurile, controlul și devotamentul, fără a-și strica reputația în fața lumii. O lume care deosebește doar conducătorii de supuși și care încurajează o bătălie între sexe din care nu va ieși niciun învingător. Cei patru actori se aventurează în piesa cu două personaje a lui Heiner Müller, pentru a analiza pasiunea, într-o lume în care corpurile au devenit politice și oamenii sunt captivi, în contextul unei lumi care a trecut deja prin numeroase declinuri.

Spectacol în limba germană cu traducere în limba română. Spectacol realizat în parteneriat cu Goethe Institut București și Forumul Cultural Austriac București și susținut de IFA (Institutul pentru Relații Externe Germania). DATA PREMIEREI: 13 martie 2020Personajul ce nu poate muri
De: Julia Varley
REGIA: Eugenio Barba
Actor: Julia Varley
FILM: Claudio Coloberti
DURATĂ: 1h 05min
DATA PREMIEREI: 28.11.2019
Spectacol prezentat în limba engleză, cu traducere în limba română. Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani
Sinopsis: Moartea reflectă asupra carierei sale de interpret a domnului Alună, un personaj care, de 50 de ani, face parte din diverse spectacole ale Odin Teatret. Dl. Alună ne dezvăluie secretul său: nu poate muri, ci pur și simplu se transformă. Acesta demonstrează diferitele transformări prin care a trecut de-a lungul timpului prin dans, poezie, fotografie și filme care evocă întâlniri, călătorii, aventuri și peisaje din viața sa îndelungată.

Sensul vieții
De Ursula Andkjær Olsen & Odin Teatret
REGIE ȘI DRAMATURGIE: Eugenio Barba
DRAMATURG: Thomas Bredsdorff
CONSULTANT LITERAR: Nando Taviani
LIGHT DESIGN: Odin Teatret
CONSULTANT LUMINI: Jesper Kongshaug
DECOR: Odin Teatret
CONSULTANȚI DECOR: Jan de Neergaard, Antonella Diana
MUZICĂ: Odin Teatret, cântece tradiționale și moderne
COSTUME: Odin Teatret, Jan de Neergaard
REGIE TEHNICĂ: Fausto Pro
ASISTENȚI REGIE: Raúl Iaiza, Pierangelo Pompa, Ana Woolf
DISTRIBUȚIE: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley Coproducători:Institutul Grotowski (Wroclaw, Polonia); Teatro de La Abadίa (Madrid, Spania)
DURATA 1h 10min
Spectacol prezentat în limbile daneză, spaniolă, engleză, română, cecenă și bască. Nerecomandat celor sub 12 ani
Spectacol dedicat scriitoarelor Anna Politkovskaya și Natalia Estemirova, ucise din cauza atitudinii manifestate împotriva conflictului din Cecenia, „Sensul vieții” urmărește destinul mai multor personaje aflate în căutarea unui miracol care să le schimbe viețile.

Personajele: o Madonă Neagră, văduva unui ofițer Basc, un refugiat din Cecenia, o femeie casnică din România, un avocat danez, un interpret de muzică rock din Insulele Feroe, un băiat din Columbia care își caută tatăl dispărut în Europa, un violonist stradal din Italia, doi mercenari. Acțiunea din „Sensul vieții” se petrece în diverse țări din Europa în anul 2031, după al Treilea Război Civil. Grupuri și indivizi converg, provocându-se unii pe alții, fiecare având propriile vise, dezamăgiri și speranțe.

Un băiat din America Latină sosește, căutându-și tatăl, care a dispărut în mod inexplicabil. „Nu îți mai căuta tatăl”, îi spun oamenii, care îl trimit din ușă în ușă.
Băiatul nu este salvat de cunoaștere sau inocență. Mai curând, ignoranța recent descoperită îl conduce la ușa tatălui. Toate acestea se întâmplă spre uimirea tuturor, care nu mai cred în ceea ce e de necrezut: că viața unei singure victime este neprețuită, sau că valorează mai mult decât Dumnezeu.
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri