spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Un nou record mondial la Strongman Champions League de la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Cei mai puternici oameni ai planetei au făcut spectacol la Sibiu! Strongman Champions League Romania s-a desfășurat sâmbătă, 2 octombrie, în Muzeul Astra, 13 sportivi de talie internațională măsurându-și forțele în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente sportive organizate anul acesta la Sibiu. Românul Robert Topîrceanu a reușit o performanță extraordinară la această competiție, tânărul sportiv de doar 23 de ani stabilind un nou record mondial la proba „Crucifix”.



Organizată pentru a 4-a oară la Sibiu, competiția Strongman Champions League a adunat la start cei mai în formă sportivi ai momentului. Aceștia au avut de parcurs cinci probe de forță și rezistență, într-o locație superbă, Muzeul Astra, fiind încurajați, pe parcursul zilei, de zecile de sibieni veniți să-i încurajeze.



Startul competiției s-a dat în zona Cârciumii din Bătrâni, prima probă fiind bazată pe rezistență – „Hercule ține mașinile”. În cadrul acestei probe, sportivii au trebuit să țină 2 mașini așezate pe rampe de 5,5 m lungime și 1 m înălțime, fiecare mașină cântărind între 1,5 și 2 tone. Strongman Champions League a continuat cu proba „tragerii unui camion” de 15 tone de la Soma, „Truck Pull”, o încercare pe cât de spectaculoasă pentru spectatori, pe atât de solicitantă pentru concurenți.



Pentru următoarele trei probe, sportivii s-au mutat în zona Morilor de Vânt din muzeu, prima demonstrație pe care au susținut-o în această locație fiind „ridicarea bușteanului”. Puternicii sportivi au avut la dispoziție 1 minut pentru a reuși cât mai multe ridicări ale bușteanului care a cântărit 140 de kg.

Podium pentru români și record mondial stabilit de Robert Topîrceanu



A urmat proba preferată a sportivilor români, toți cei 3 tricolori participanți la Strongman Champions League Romania clasându-se pe podiumul de la „Crucifix”. Stând pe o platformă, fiecare sportivi a trebuit să țină 2 coșuri pline cu ouă, de o greutate de 12,5 kg, în tensiune pe ambele brațe.

Cel mai rezistent sportiv la această probă a fost românul Robert Topîrceanu, care la numai 23 de ani, a reușit să stabilească, la Sibiu, un nou record mondial la proba „Crucifix”. Românul a ținut coșurile cu ouă pe mâini 1,15 minute, cel mai bun timp al probei, care i-a adus în palmareș și un record mondial.



„Nu a fost așa greu, mai puteam să continui. E o probă la care mă descurc destul de bine, e printre preferatele mele. Sunt fericit, dar în același timp și foarte obosit. Locația a fost foarte frumoasă și evenimentul unul reușit. Îmi place în Sibiu, mai ales aici, la muzeul Satului”, a spus Robert Topîrceanu. Cum a ajuns la această performanță și ce presupune viața unui sportiv Strongman? „Antrenamente multe! De la 4 pe săptămână pot să ajung și la 10, pot să fac și de 2 ori pe zi. M-am apucat de sportul acesta de 3 ani, dar antrenamente în sala de forță fac de 7 ani”, a mărturisit sportivul din București, de 135 de kg și 1,90 m care în acest an a fost declarat cel mai puternic român.



Proba „Crucifix” a fost și pe placul celorlați 2 români care au participat la Strongman Champions League, la Sibiu. Vladimir Comorovschi a reușit și el un timp foarte bune și și-a adjudecat locul 2 la această probă, iar pe podium s-a clasat și Alexandru Lungu. Aflat la prima lui participare la Strongman Champions League, Alex Lungu a avut o prestație foarte bună la concursul desfășurat la Sibiu.

Ultima probă din concurs, „Pietrele lui Atlass” a fost o nouă provocare pentru sportivi. Aceștia au trebuit să ridice 5 pietre, cea mai grea cântărind 175 de kg, pe o platformă de peste 125 de cm într-un timp cât mai scurt. Cel mai rapid la această probă a fost americanul Travis Ortmayer, reușind să ridice și așeze pietrele în mai puțin de 30 de secunde.

Letonianul Airvas Smaukstelis, din nou locul 1 la SCL Romania

La finalul celor 5 probe, sportivii au urcat pe podiumul de la Strongman Champions League Romania pentru a fi premiați, clasamentul fiind realizat în funcție de punctele obținute pe parcursul competiției. Sportivul care a avut cea mai bună prestație și a obținut un total de 55 de puncte a fost actualul campion mondial la Strongman Champion League, letonianul Airvas Smaukstelis, acesta fiind câștigătorul SCL Romania 2021. Pe locul 2, cu 45 de puncte, s-a clasat puternicul irlandez de 2,13 m și 200 de kg Sean O’Hagan, iar pe locul 3, cu 41 de puncte, danezul Anders Aslak, cel mai puternic om din Danemarca, care a obținut la Sibiu prima lui clasare pe podiumul SCL.

„Mi-am dorit să câștig, a fost obiectivul cu care am venit aici. Evenimentul a fost bun, locația foarte frumoasă, iar oamenii au fost extraordinari, foarte încurajatori. Acum urmează să mă pregătesc pentru finale, va fi o luptă grea pentru că toată lumea își dorește să câștige”, a spus, la finalul competiției, Aivars Smaukstelis, care a câștigat și competițiile SCL desfășurate în 2017 și 2018 în România.

„M-am bucurat să revin în România și să concurez din nou aici. Locul unde s-a desfășurat competiția anul acesta a fost foarte frumos, mai ales că îmi place istoria oriunde merg”, a spus câștigătorul locului 2, Sean O’Hagan, unul dintre cei mai înalți sportivi de Strongman din istorie.

„Este prima dată când urc pe podium și sunt foarte fericit. În acest moment, România a devenit țara mea preferată din întreaga lume! Sper să revin anul următor și să obțin locul 2 aici. Atmosfera a fost foarte frumoasă, românii mi se par foarte calzi, ne-au susținut și ne-au făcut să ne simțit extraordinar aici. Cât despre mine, încerc să duc un spirit de viking oriunde merg și mă bucur că spectatorilor români le-a plăcut stilul meu”, a spus danezul clasat pe locul 3 la SCL Romania, Anders Aslak.

Clasamentul Strongman Champions League a fost completat de americanul Travis Ortmayer (39 puncte), olandezul Kelvin de Ruiter (38 puncte), românul Robert Topîrceanu (36,5 puncte), estonianul Ertin Toots (34,5 puncte), Alexandru Lungu (30,5 puncte), polonezul Sebastian Kurek (26,5 puncte), bosniacul Damir Stroil (25 puncte), ucrainianul Oleg Silka (24 puncte), Peter Juhasz din Ungaria (23 puncte), românul Vladimir Comorovschi (13 puncte).

Etapa de la Sibiu a celei mai puternice ligi de Strongman din lume a fost ultima înaintea turneului mondial final, sportivii câștigând, la Sibiu, premii de 30.000 de dolari oferite de SCL. O emisiune de aproximativ o oră, care va cuprinde cele mai importante momente ale competiției desfășurate în Muzeul Astra, va fi pregătită de reprezentanții Strongman Champions League și televizată în peste 80 de țări din întreaga lume.

Strongman Champions League Romania 2021 a fost cea de-a patra etapă pe care Asociația Club Sportiv „Eco Sport Team” și Agenția Grey Projects au organizat-o la Sibiu. Evenimentul din acest an a fost realizat cu sprijinul partenerului de locație Muzeul Astra și a sponsorilor Ballan Sportswear, Elite Air, Familia Toneli, Soma, Ford și SAM Transport.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri