spot_img
9.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Ruxandra Cibu-Deaconu (USR PLUS): „Finanțarea administrației locale din fondul de rezervă pentru cheltuieli curente este complet anormală”

Știri din Județ

Publicitate

Ruxandra Cibu-Deaconu, consilier județean USR PLUS, transmite următorul comunicat de presă:

Finanțarea administrației locale din fondul de rezervă pentru cheltuieli curente este complet anormală și o sursă de clientelism politic instituționalizat.

În mod normal cheltuielile curente cu destinație generală se acoperă din veniturile proprii, cotele defalcate din impozitul pe venit și transferurile de echilibrare pe care administrația locală le primește pe baza unei formule de alocare stabile.
Finanțările din Fondul de Rezervă trebuie strict limitate la situații de urgență/excepționale, clar definite. Volumul Fondului de Rezervă trebuie să fie limitat, nu la dimensiuni care depășesc bugetele unor ministere mai mici.

Este o măsură de bună guvernare obligatorie eliminarea acestui mecanism clientelar de finanțare a primarilor ”prieteni” direct prin HG din Fondul de Rezervă.
O bună parte din primăriile USR PLUS au fost omise de la aceste alocări pe simplul motiv că nu sunt conduse de “echipa câștigătoare”. Colegul meu Timotei Păcurar, primar al comunei Micasasa, se află într-o situație similară iar problemele comunității pe care o reprezintă nu sunt deloc puține. Însă așa cum am învățat până acum ne descurcăm prin forțele proprii și am demonstrat încă o dată că indifferent de context nu abdicăm de la principiile care ne-au adus în politică.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor