spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Ruxandra Cibu Deaconu, președintele USR SIBIU critică lipsa de implicare reală a instituțiilor pentru sprijinul educației

Știri din Județ

Publicitate

Ruxandra Cibun Deaconu, președintele USR Sibiu a făcut marți o declarație de presă privind situația învățământului din orașul Sibiu și a creșelor:


Sistemul de învățământ și, în special, cel preșcolar, are în continuare probleme grave în Sibiu si cred că este momentul să atragem atenția că lucrurile se îndreaptă într-o direcție extrem de periculoasă!

Recentele scandaluri din școli și creșe arată că actuala administrație si guvernare nu reușește să rezolve probleme esențiale ale românilor din punct de vedere al educației copiilor

Supraaglomerarea din școli pe bază de viză de flotant a dus la un program nefiresc pentru elevi, iar protestul părinților de la Școala 4 demonstrează fără echivoc acest lucru.

Este nevoie de măsuri ferme și asumate din partea autorităților, oricare ar fi acestea, pentru ca viața părinților și a copiilor să decurgă în condiții normale, așa cum trebuie să fie într-o țară europeană.

Creșele nefuncționale din cauza birocrației și incompetenței creează mari probleme părinților care nu-și pot duce copiii la creșă odată cu începerea anului școlar.

Este nevoie ca administrația și persoanele responsabile să-și asume deciziile eronate sau chiar absența unor decizii și să plece din funcțiile pe care le ocupă.

La Șelimbăr sunt de asemenea probleme uriașe din cauza lipsei unor spații adecvate. Este imposibil să faci educație în spații improprii, în condiții care nu au legătură cu un învățământ modern, european.

Românii așteaptă soluții nu scuze de la cei pe care îi plătesc prin intermediul taxelor.

De peste 30 de ani se caută soluții de compromis în al 13-lea ceas, după ce începe anul școlar. E momentul ca acest lucru să se schimbe, copiii noștri au nevoie de atenție, de finanțare și de oameni competenți care să se ocupe de viitorul lor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă