11.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Saşii transilvăneni onoraţi la Viena

Știri din Județ

Puţini ştiu, că acum 150 de ani saşii din Transilvania au format în Austria două asociaţii la Viena şi Stiria. Cele două entităţi formate de studenţii saşi transilvăneni, alături de comercianţi care au plecat din Transilvania în Austria au serbat în acest week-end la Viena în Parlamentul Austriei. La eveniment au participat ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, dar şi reprezentanţi de marcă ai FDGR, ca preşedintele Paul Jurgen Porr sau alţi prelaţi ai Bisericii Evanghelice din Transilvania.

Organizatorii au pregătit sâmbătă la Parlamentul Austriei o serie de prezentări despre istoria comunităţii de saşi transilvăneni din Austria. Invitaţii au putut asculta muzică live tradiţională săsească şi urmări dansuri săseşti în costume populare interpretare de membrii Clubului de la Viena a Saşilor Transilvăneni.

Duminica aceasta invitaţii au fost aşteptaţi la slujbă la biserica Învierii din Neubau, Viena. Primarul Vienei Dr. Michael Ludwig a primit invitaţii la prânz cu un dineu şi un spectacol de dans şi muzică tradiţională săsească. Evenimentul se va încheia mâine cu vernisarea expoziției „Biserici fortificate din Transilvania – un patrimoniu cultural european”, realizată cu sprijinul Ambasadei României şi Institutul Cultural Român de la Viena.

GALERIE FOTO:

n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n

Sursa foto: Biserica Evanghelică Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri