spot_img
12.3 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

USR PLUS: Primăria Micăsasa a reușit anul acesta să obțină două finanțări prin care 8 sectoare de teren vor fi întabulate gratuit (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Alianța USR PLUS Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate


Programul Național de Cadastru și Carte Funciară a început în anul 2015.
În fiecare an, prin acest program, UAT-urile puteau și pot în continuare să obțină finanțări pentru intabularea gratuită a proprietăților.


În perioada 2015-2020, sub comanda vechii administrații, Primăria Comunei Micăsasa a obținut finanțare pentru 6 sectoare agricole.


Practic, am reușit să facem într-un an mai mult decât au reușit ei să facă în cinci ani. Acest sistem de evidență a proprietăților ne ajută pe noi ca administrație locală, dar, mai important, îi ajută pe proprietarii de terenuri agricole și imobile. Securizăm practic dreptul la proprietate și, cu ajutorul acestor noi cărți funciare, o să fie mai ușor să fie accesate fonduri, să se depună proiecte, să se facă tranzacții notariale, nu cu acte de mână, cum se obișnuia până acum “ , a declarat viceprimarul comunei Micăsasa, Adrian Suciu.


Până la sfârșitul lunii noiembrie, posesorii proprietăților agricole din zonă sunt așteptați la sediul primăriei cu actele în original.
Zonele sunt:
• Berc – sector 54;
• Bercul Morii – sector 64;
• Fânațe – sector 59;
• Funii – sector 65;
• Cubic – sector 63;
• Zăvoi de jos – sector 62;
• Arinii Luncii – sector 61.
și
• Intravilan Micăsasa – sector 55.


E bine cunoscut faptul că în mediul rural nu toți cetățenii au actele de proprietate actualizate și, prin aceste programe, le oferim un sprijin real și îi scutim de o cheltuială. E obligatoriu pentru noi să nu mai pierdem nici un tren, să accesăm fiecare finanțare disponibilă și să reușim în fiecare an să maximizăm rezultatele. Anul acesta am reușit să încheiem contracte pentru 8 sectoare importante, printre care și intravilanul din comuna Micăsasa. Suntem încrezători că în următorii 3-4 ani toți proprietarii de pe raza UAT-ului nostru vor avea cărți funciare noi, actualizate.” – a mai subliniat viceprimarul Adrian Suciu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr

EDITORIAL: Anul de cotitură pentru Sibiu