21.2 C
Sibiu
joi, 18 iulie, 2024

SIBIU: Ultima acțiune de dezinsecție și deratizare din acest an

Știri din Județ

Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului, împreună cu firma contractată DD CHIM SRL, desfășoară în această săptămână ultimele campanii de dezinsecție și deratizare din acest an. Este vorba de cea de-a patra campanie de dezinsecție la căpușe și a treia acțiune de deratizare pentru combaterea rozătoarelor.

Dezinsecția împotriva căpușelor este programată luni,18 octombrie și marți, 19 octombrie, iar deratizarea în perioada 20-21 octombrie. 

Substanța utilizată împotriva căpușelor, Deltatim Plus, este avizată de Ministerul Sănătății și va fi pulverizată în parcuri, spații verzi, în zonele de blocuri, pe malurile râurilor și pârâurilor, în spațiile verzi ale unităților de învățământ, în Cimitirul municipal și Grădina Zoologică. Recomandăm celor cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiilor să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat

În cazul deratizării va fi folosită substanța Varat Block și aceasta fiind avizată de Ministerul Sănătății, iar antidotul în caz de ingerare accidentală este Vitamina K1. Firma contractată va pune substanța în dispozitive speciale (tuburi de culoare neagră), marcate corespunzător, avertizând asupra pericolului de substanțe toxice din interior. Dispozitivele vor fi amplasate în parcuri, spații verzi, zone de blocuri, piețe, târguri, maluri de lac, terenuri ale instituțiilor, platforme și depozite de deșeuri, stații de transfer, sortare și alte instalații de tratare/ eliminare a deșeurilor.

Atenție! Substanța folosită pentru deratizare este nocivă pentru sănătatea oamenilor și a animalelor în caz de ingerare accidentală sau inhalare. Prin urmare, Primăria Sibiu adresează sibienilor rugămintea de a supraveghea îndeaproape copiii și animalele de casă, pentru a evita venirea lor în contact cu aceste substanțe.

În situația în care condițiile meteo sunt nefavorabile, cele două acțiuni vor fi reprogramate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri