19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

JUDEȚUL SIBIU: Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19

Știri din Județ

Bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 şi care sunt internaţi în trei spitale din judeţul Sibiu mai au pentru două zile medicamentul Favipiravir, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lucian Blăguţiu.

Conform Agerpres, Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, Spitalul Municipal din Mediaş şi Spitalul Orăşenesc din Cisnădie au anunţat deja DSP că au stocurile de Favipiravir pe terminate.

„Stocurile înţeleg că sunt pe terminate, mai au stocuri pentru una – două zile. (…) Va trebui să trimitem adresă la minister, referitor la Favipiravir, pentru că se pare că medicamentul la noi în ţară, o problemă, care va trebui să o rezolve ministerul pe achiziţie. Şi acest medicament îl mai au spitalele pe o perioadă limitată. (…) Cisnădia, Pneumologia şi Spitalul Mediaş, (…) mă refer la Favipiravir”, a spus Lucian Blăguţiu, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Criza de Favipiravir nu este doar la Sibiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit în 14 octombrie, din partea Guvernului Ungariei, 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri