-2.7 C
Sibiu
luni, 30 ianuarie, 2023

Cristiana Damian: „Muzica este felul în care sună viața!”

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

La doar 11 ani, Cristiana Damian este o tânără cu chip angelic, o delicateţe aparte şi o voce dumnezeiască. Este genul acela de prezenţă care atunci când începe să cânte, ţi se face pielea de găină, iar vocea ei sună ca un cristal. Face canto- muzică ușoară și pian de mai bine de 5 ani. Spune că vrea să cânte pe marile scene, pentru că iubeşte muzica, care exprimă frumusețea și sensibilitatea oamenilor. Mai mult, pentru ea, muzica este felul în care sună viaţa!

În prezent, elevă la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, în clasa a VI-a B, Cristiana spune că efectiv s-a născut cu pasiunea pentru muzică. „De când mă știu, mi-a plăcut muzica. La vârsta de patru ani am început să cânt într-un cor la asociația “Play” din Sibiu , iar apoi am trecut mai departe și m-am înscris la Palatul Copiilor la vârsta de aproape şase ani, studiind cu profesorul coordonator Botoroagă Claudiu. Pe parcurs, eu și părinții mei am observat că am talent și ureche muzicală, așa că m-am înscris şi la cursuri de pian”, explică Cristiana.

Acum câteva luni, a început să practice și muzica de operă cu doamna Olivia Scrobete de la Liceul de Artă din Sibiu, iar alături de cântăreaţa Dominique Simionescu de la Palatul Copiilor a început să exerseze muzica de spectacol.

Pentru că toţi cei cu care a colaborat au văzut potenţialul său, de curând a început colaborarea cu compozitorul bucureştean Codruț Croitoru, care a decis să îi compună o piesă originală. Face de curând lecţii de canto şi cu celebra solistă Ozana Barabancea, care a încurajat-o să cânte muzică de operă. „Îmi doresc să cânt pe marile scene ale lumii şi să pot exprima bucuria de a cânta şi fericirea pe care o trăiesc tuturor oamenilor”, este visul tinerei.

Împarte bucuria cu semenii săi

Cristiana nu este doar o tânără talentată. Are şi un suflet pe măsură care face cinste părinţilor care au educat-o atât de frumos. Ea oferă bucurie în fiecare săptămână prin cântecele sale tinerilor cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Little John’s. Nu este genul căreia îi place să se laude cu reuşitele sale, însă colecţia sa de premii şi trofee confirmă munca asiduă.

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Cristiana a obţinut multiple premii, chiar internaţionale, la şah. De asemenea are înclinaţii spre literatură şi pictură, motiv pentru care a fost cooptată să colaboreze penru ilustraţii la revista şcolii.

Cum reuşeşte să facă toate aceste lucruri cu atâta dăruire, ne spune chiar ea: „Este foarte important să faci ceva în care crezi, cu pasiune şi să te bucuri de roadele muncii. Tuturor celor care citesc acest articol vreau să vă sfătuiesc să vă urmaţi visul, oricare ar fi acela, deoarece se poate îndeplini, dacă crezi cu adevărat!”

FOTO: O parte din premiile câştigate la diferite concursuri de muzică de Cristian Damian
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Știri