IMG

Mai există un singur focar de Pestă Porcină în județul Sibiu, la Veștem

Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu, condus de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, în calitatea sa de președinte, a aprobat azi în unanimitate Decizia privind aprobarea Planului de măsuri pentru controlul bolii pestă porcină africană (PPA), ca urmare a confirmării acesteia într-o exploatație din localitatea Veștem, comuna Șelimbăr.

Publicitate
itpadi

Buletinele de analize emise de Laboratorul Sanitar Veterinar și Siguranța Alimentelor Alba au confirmat rezultat pozitiv PPA. Astfel, a fost stabilită o zonă de protecție în jurul focarului din localitatea Veștem, cu o rază de 3 km, ce include localitățile Veștem și Mohu din județul SIBIU. Este singurul focar Pestă Porcină Africană din județul Sibiu.

Zona de supraveghere în jurul focarului se întinde pe o rază de 10 km, cuprinde și zona de protecție și include localitățile Bungard, Șelimbăr, Sibiu, Daia, Cașolț, Bradu, Avrig, Racovița, Mârșa, Tălmaciu, Tălmăcel, Colonia Tălmaciu, Sadu, Cisnădie și Turnu Roșu.

Personalul implicat în controlul bolii se asigură de DSVSA SIBIU și Unitatea Locală de sprijin Șelimbăr. Echipamentele necesare combaterii focarului sunt asigurate de DSVSA SIBIU. Prima dezinfecție a fost deja realizată.

Planul de măsuri este dus la îndeplinire sub supravegherea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu (DSVSA). El se aplică în funcție de evoluția bolii, respectiv se poate modifica în funcție de aspectele epidemiologice identificate pe parcursul implementării măsurilor.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *