spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Salvamont Sibiu a găzduit sesiunea de pregatire a salvamontiștilor din 10 județe

Știri din Județ

Publicitate

În acest weekend Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a găzduit sesiunea de pregatire a salvamontiștilor din 10 județe, cu dispozitivul de salvare din avalanșă RECCO.

Vodafone, partenerul oficial al Salvamont Romania a sprijinit dotarea cu detectoare Recco a 9 formații Salvamont din întreaga țară.



Cursul a fost sustinut de un instructor din Germania, iar la curs au participat salvamontisti din: Alba, Argeș, Bihor, Brașov, Gorj, Mureș, Maramureș, Prahova, Suceava si Sibiu in calitate de gazde.

SPJ Salvamont Sibiu detine acest tip de aparat de aproximativ 10 ani, fiind pana acum singurul serviciu din Romania dotat cu acest tip de tehnologie.



Tehnologia Recco este folosită la nivel mondial, peste 900 de structuri de salvare montană din 28 de țări avându-l implementat.

Mulțumim Consiliul Judetean Sibiu pentru implicarea in găzduirea evenimentului si Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont pentru organizare” – au transmis reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu pe pagina lor de Facebook.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?