spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Muzeul ASTRA face parte din Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”

Știri din Județ

Publicitate

Muzeul ASTRA face parte din Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”, o publicație de excepție, care reunește și scoate în evidență toate frumusețiile României  în materie de arhitectură, cultură, etnografie, gastronomie s.a. Anul acesta MICHELIN România a sărbătorit în luna august 20 de ani de când celebrul Grup MICHELIN a achiziționat uzinele Silvania din Zalău și Victoria din Florești, începând astfel investiția în industria anvelopelor din țara noastră. Pe lângă asta, MICHELIN România a făcut posibilă publicarea Ghidului Verde dedicat României, unde Muzeul ASTRA este prezent din anul 2019, fiind notat pentru a doua oară (consecutiv), în Ghidul aniversar,  cu trei stele MICHELIN.

,, Este o distincție care ne onorează și demonstrează iar că merită să fie făcute investiții în sectorul cultural. Să fii de două ori consecutiv catalogat cu 3 stele Michelin înseamnă că eforturile autorităților locale, ale noastre și ale vizitatorilor dau roade, iar Muzeul ASTRA este o instituție care oferă programe și acțiuni culturale de calitate. Aveam nevoie de această recunoaștere, fiindcă poate acum la nivel central se va înțelege că instituțiile de cultură trebuie asumate mai bine și mai eficient din punct de vedere financiar, iar alocările financiare nu sunt o cerință, ci o normalitate. Noi nu cerem, noi merităm! Cultura merită susținută din toate punctele de vedere.”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

În  Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”, Muzeul ASTRA este inclus în capitolul România Etnografică. Descrierea muzeului cuprinde detalii despre istoricul instituției, patrimoniul cultural, dar și detalii despre evenimentele și atelierele meșteșugărești care se desfășoară aici. 

,,Înființat acum mai bine de un secol, Muzeul ASTRA cuprinde o adevărată comoară culturală a arhitecturii rurale românești. Peste 400 de case, anexe gospodărești și instalații tehnice redau originalitatea satului și păstrează spiritul autentic al țăranului român. (…) Pe suprafața celor 96 ha, vizitatorii pot resimți atmosfera idilică a satului românesc, iar prin intermediul atelierelor meșteșugărești, al târgurilor și al festivalurilor organizate în cadrul muzeului se păstrează încă autenticitatea tradițiilor populare.”, menționează autorii Ghidului  aniversar Michelin

Muzeul ASTRA este catalogat cu 3 stele Michelin în Ghidul aniversar Michelin alături de Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Țăranului Român.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda