spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Primăria Agnita a pregătit șapte proiecte de investiții, în valoare de 60 de milioane de lei

Știri din Județ

Publicitate

În acest an, primăria Agnita a pregătit 7 proiecte de investiții, în valoare de 60 de milioane de lei, care pot revitaliza orașul Agnita, prin reabilitarea și modernizare infrastructurii, fie că vorbim de stradă, iluminat public, spații verzi, alei de acces noi, canalizare sau piste de biciclete, potrivit unui anunț făcut de primarul orașului Agnita – Schiau Gull Alin Ciprian

Avem documentații pregătite pentru finanțare în valoare totală de 60 de milioane de lei. Sunt proiecte care vor schimba orașul și vor crește calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Desigur, noi ne-am făcut treaba, pentru PNRR am pregătit documentațiile de finanțare, iar pentru PNI am depus deja cererile de finanțare și așteptăm deciziile instituțiilor abilitate pentru acordarea finanțării. În momentul în care vom reuși să avem o infrastructură de calitate, trecem la următorul nivel în care vom putea vorbi despre dezvoltarea comunității noastre, despre prezența investitorilor și crearea de noi locuri de muncă bine plătite. De altfel, pentru că vrem să fim pregătiți, am demarat deja elaborarea documentației pentru Studiul de Oportunitate – Parc Industrial Agnita. Suntem pe drumul cel bun!” – a declarat Schiau Gull Alin Ciprian, primarul orașului Agnita.



5 proiecte depuse pe PNI


Astfel, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” (PNI), au fost depuse 5 proiecte în valoare totală de 31 de milioane de lei. Cererile de finanțare sunt înregistrate în sistem, respectiv pe platforma dedicată PNI.


Cele 5 proiecte depuse vizează reabilitarea și să modernizarea a 12 străzi: Cloșca, Horea, Aleea Teilor, Aleea Castanilor, Abatorului, Dealului, Floreasca, Grivița, Progrăzii, Plevna; precum și străzi laterale în localitățile aparținătoare – Ruja și Coveș. Lucrările prevăd modernizarea strazilor, amenajarea de trotuare, acces proprietăți și rețele de canalizare pluvială.

2 proiecte pentru PNRR


Alte două proiecte au documentația de finanțare pregărtită și urmează să fie depuse în cadrul Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – mobilitate urbană. Acestea au o valoare totală de 28,5 milioane de lei și prevăd reabilitarea și modernizarea Străzilor Spitalului și Fabricii.


În cadrul celor două proiecte vor fi realizate și lucrări de amenajare a pistelor de biciclete, asigurarea iluminatului public, realizarea unui punct de atracție pentru localnici și turiști, rețea de telecomunicații subterană, ziduri de sprijin, trotuare, alei, parcări, sistem de canalizare pluvială, amenajarea unei noi căi de acces pe strada Fabricii.

Descarcă-ți aplicația Agnita City pentru a fi la curent cu noutățile orașului nostru;
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.agnitacity

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor