spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

RECORD: Primarul din Cisnădie a propus modernizarea a 155 de străzi!

Știri din Județ

Publicitate

În şedinţa de Consiliu Local a oraşului Cisnădie de astăzi au fost aprobate 5 proiecte ale primarului Gheorghe Huja de a propune modernizarea a 155 de străzi din Cisnădie (vatră), Cartierul Arhitecţilor şi Cisnădioara. Primăria va cere banii necesari acestei ample modernizări de la Guvernul României prin programul Anghel Saligny. Unele din străzile propuse spre mdoernizare sunt din pământ, altele nu au mai fost modernizate de mulţi ani.

Concret, dacă Guvernul României aprobă sumele necesare, în Cisnădie vatră vor fi modernizate 80 de străzi cu un buget total de 59,6 milioane lei. Majoritatea banilor vor proveni din bugetul de stat, contribuţia din bugetul local fiind minimă. Durata de implementare preconizată este de 4 ani de la momentul aprobării.

Pentru cele 47 de străzi din Cartierul Arhitecţilor propuse spre modernizare, Primăria Cisnădie cere Guvernului 39,2 milioane de lei, iar alte 2 milioane de lei le va suporta Primăria din bugetul local.

În Cisnădioara s-a propus modernizarea a 28 de străzi care vor costa 27,85 milioane lei.

Dintre toate cele 155 de străzi, 8 sunt cu lungimi de peste 1 km. Bugetele alocate doar pentru reparaţii la unele străzi sunt mai mici, decât la cele de pământ care necesită lucrări mai ample de modernizare.

După votul din Consiliul Local, primarul Gheorghe Huja a şi depus proiectele la Guvern. „Astăzi am depus 5 proiecte pentru finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Este vorba despre proiecte care vizează modernizarea drumurilor publice din orașul Cisnădie (inclusiv Cartierul Arhitecților) și localitatea componentă Cisnădioara. Sper să revin cu vești bune și să vă pot anunță că am obținut finanțare de la bugetul de stat pentru aceste investiții!” a declarat primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja.

Vezi proiectele de hotărâre adoptate astăzi cu lista nominală a străzilor ce vor fi modernizate:

Pachet străzi I Cisnădie

Pachet străzi II Cisnădie

Pachet străzi III Cisnădie

Pachet străzi Cartierul Arhitecţilor

Pachet străzi Cisnădioara

Publicitate

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri