11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

„Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan va deschide anul 2022 la Teatrul de Balet Sibiu

Știri din Județ

Teatrul de Balet Sibiu prezintă joi, 11 noiembrie 2021 și vineri, 12 noiembrie 2021, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, premiera de balet neoclasic „Dama cu camelii”, coregrafia Mehmet Balkan, pe muzică de Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni și Aram Khachaturian. Spectacolul are la bază un libret scris de Olaf Zombeck, adaptare după romanul omonim scris de Alexandre Dumas fiul.

Costumele sunt create de designerul de origine turcă Gülay Korkut, iar decorurile sunt creația scenografului turc Çebi Tayfun. Reprezentațiile din 11 și 12 noiembrie vor avea loc în prezența unui număr limitat de spectatori, 30% din capacitatea sălii de spectacol, de aceea, pentru că cele trei sute de bilete puse în vânzare s-au epuizat, la cererea publicului, alte două reprezentații vor fi programate la începutul anului 2022. Spectacolul „Dama cu camelii”, va deschide anul 2022 la Teatrul de Balet Sibiu, cu două reprezentații programate pentru miercuri, 26 ianuarie și joi, 27 ianuarie 2022. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu (www.sibiuballet.ro), de pe site-ul partenerului de ticketing – Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției (Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu).

„Dama cu camelii”, o tulburătoare poveste de dragoste
Un mit al pasiunii, al doliului și al dorului. Un strigăt de deznădejde totală în fața vieții, un țipăt, despărțirea și singurătatea în cea mai amară renunțare. Ne emoționează suferința provocată de moartea Violetei. Participăm la evoluția ei, la speranța ei, la disperarea ei și trăim tragedia unei tinere femei dincolo de limitele timpului. Vedem prin ea și intuim prin contururile imaginii ei himerice, pe predecesoarea sa Alphonsine Duplessis, care, în Parisul de la mijlocul secolului al XIX-lea, își cultiva frumusețea și eleganța, devenind astfel un idol consacrat al vremii sale, fiind celebră pentru bunul ei gust extraordinar, și care și-a etalat tinerețea la petreceri distinse.

Mehmet Balkan – Coregraf
Născut în Ankara, Turcia, Mehmet Balkan a studiat la Conservatorul Național din Ankara, la Academia de Teatru Bolshoi, unde s-a specializat în tehnica Vaganova lucrând cu Asaf Messerer și Serghei Prokofiev. La 18 ani, Ninette de Valois, fondatoarea Royal Ballet, i-a oferit o bursă de studii la Royal Ballet School. După absolvirea Royal Ballet School a devenit solist al Baletului Național din Ankara. De-a lungul carierei a dansat în calitate de solist în companii prestigioase de dans precum: Baletul de Stat Munchen, Calgary Ballet Canada, Baletul Operei Naționale Berlin, Baletul Operei Naționale Rhein Düsseldorf, Teatrul de Balet Tokyo etc. A activat ca maestru de studii, director artistic, coregraf și regizor de operă în Turcia, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Germania, Finlanda, Franța, Japonia, Olanda și Portugalia. Mehmet Balkan activează pe scena dansului de peste 45 de ani și a coregrafiat și regizat de-a lungul carierei peste 60 de spectacole de dans și operă.

Caseta artistică a spectacolului „Dama cu camelii”
Coregrafia: Mehmet Balkan
Asistenți coregrafie: Lale Balkan Aleisha Gardner
Muzica: Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Aram Khachaturian
Decoruri: Çebi Tayfun
Costume: Gülay Korkut Dinç
Videoproiecție: Ahmet Șeren
Light design: Radu Drusan
Durată aproximativă: 1 h 35 min

Distribuție:
Violeta: Gabriella Delgado
Alfredo: Maynard Miranda Fernández
Moartea: Franco Cubero Acosta
Baronul: Antonin Faraut
Anina: Alba Fernández
Servitorii: Dalia Millan, Kenichi Murata
Flora: Jessica Arechavaleta
Țiganii: Michaela Gobas, Remi Nakano, Manuel Sanchez
Tatăl: Marco Palamone
Doctorul: Alexandros Karampatsakis
Copiii: Sara Gorun, Teodor Mihuleț
Prietenii Violetei: Camille Texier, Eva Chatal, Maria Trabalón, Michaela Gobas, Natalie Barbis, Remi Nakano
Ansamblu: Camille Texier, Eva Chatal, Ellie Hennequin, Gabriela Checo, Maria Trabalón, Natalie Barbis, Remi Nakano, Sara Zanzon, Tereza Dragomir,
Gavin Nicholson, Henrique Ferreira, Johan Mancebo, Manuel Sanchez, Marco Palamone, Mattia Longhitano, Miguel Teixeira, Răzvan Iacob

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL