spot_img
13.1 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Probleme cu urșii la Coveș, Ruja și Agnita. Comitetul Local pentru Situații de Urgență, CONVOCAT

Știri din Județ

Publicitate

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat astăzi pentru a analiza, dar și de a genera soluții pentru limitarea pagubelor provocate de urși. Autoritățile locale au înregistrat șase sesizări depuse de localnici.

Publicitate

Primarul orașului Agnita, Schiau Gull Alin Ciprian se arată îngrijorat de prezența urșilor din cele trei localități, aceştia provocând pagube materiale, dar și în rândul animalelor.

Acesta a afirmat faptul că în următoarea perioada se va desfăşura o campanie de informare, iar cei ce sesizează prezența unui urs, sunt îndrumați să sune de urgență la 112.

„Am convocat, astăzi, Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în urma unei situații îngrijorătoare care ne-a fost adusă la cunoștință de locuitorii localităților aparținătoare – Coveș, Ruja, precum și din Agnita. Este pentru prima dată în ultimii 3 ani, când primim sesizări pentru evaluarea pagubelor provocate de urși. În acest moment, avem 6 sesizări privind atacurile urșilor pentru care s-a realizat evaluarea pagubelor – atât animale, cât și pagube materiale – fiind afectate culturi agricole. Prezența ursului a mai fost raportată de încă 5 ori anul acesta, fără a se inregistra pagube. Întâlnirea de astăzi a generat soluții. Vom demara și o campanie de informare cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului. Vă vom ține la curent cu evoluția demersului nostru. FOARTE IMPORTANT!În cazul în care sesizați prezența ursului în apropierea culturilor sau locuințelor, vă rugăm să sunați imediat la 112. Potrivit procedurii, in urma apelului se va pune în mișcare echipa de intervenție.” a postat pe Facebook, primarul orașului Agnita

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA