19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Jenny Rasche, tânăra din Germania, stabilită în județul Sibiu – câștigătoare a premiului european „Women in action”

Știri din Județ

Evenimentul de decernare a Premiile Woman of Europe 2021a avut loc miercuri, 1 Decembrie 2021 de la ora 17, iar ceremonia a fost transmisă online. Jenny Rasche, fondatoarea și președinta Asociației Kinderhilfe fur Siebenburger a fost nominalizată la categoria Woman in Action.

Tânăra Jenny Rasche este din Germania și stabilită de mai mulți ani în județul Sibiu. Prin munca ei în cadrul asociației„Kinderhilfe Fur Siebenburgen”, sprijină integrarea copiilor din familiile de romi în Europa. Printre activități se numără găsirea unor cămine mamelor și copiilor acestora, asigurarea transportului pentru cei aflați la nevoie, dar și îngrijirea copiilor”, potrivit Europe Movement.



Premiile Women of Europe au fost lansateîn 2016, pentru a evidenția contribuția femeilor în conștientizarea și soluționarea problemelor precum și pentru a crește implicarea femeilor în dezbaterile despre Europa și viitorul ei. În timp ce rolul femeilor în proiectul european rămâne în mare parte nerecunoscut, premiile urmăresc să recunoască și să prezinte inițiativele lor inspiratoare care oferă voce femeilor din întreaga Europă și apără valorile europene precum democrația, incluziunea și diversitatea.

Printre meritele lui Jenny Rasche care au propulsat-o între nominalizații la secțiunea Femei în acțiune se numără demersurile sale în lupta împotriva discriminării etnicilor romi, organizarea căsuțelor de tip familial și a activităților de tip afterschool, oferirea de ajutoare și multe altele. Prin acțiunile sale, Jenny Rasche și echipa asociației Kinderhilfe Fur Siebenburger are un impact de necontestat, sprijinind familiile defavorizate pentru a evolua din punct de vedere econiomic, social dar mai ales educațional în vederea integrării sociale.



Prezentarea oficială a doamnei Jenny Rasche o găsiți aici https://europeanmovement.eu/wp-content/uploads/2021/11/ACTION-2021-WoE-Shortlisted-Nominees.pdf

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri