10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Patrimoniul cultural și natural al Mărginimii Sibiului, pus în valoare prin proiectul “Drumeții culturale la Poiana Godea”

Știri din Județ

Asociația Prietenii Bibliotecii ASTRA, în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și programul Anii Drumeției, a derulat în perioada octombrie-noiembrie 2021 proiectul cultural “Drumeții culturale la Poiana Godea”.

Aproximativ 40 de participanți, organizatori, voluntari și invitați, au fost implicați în acțiuni de reabilitare și modernizare a elementelor de signalistică a traseelor montane din zona Poiana Godea – Sibiel.

Proiectul a reușit (re)punerea în circuitul turistic a unor trasee care au ca punct central Casa de odihnă și creație «Andrei Oțetea» din Poiana Godea, astfel încât această zonă a devenit un nou punct de interes turistic atât pentru drumeți, cât și pentru pasionații ciclismului.

Au fost reabilitate și marcate două trasee turistice montane cu plecare din satul Sibiel, respectiv: Sibiel – Schitul Sibiel – Poiana Godea – Cabana “Andrei Oțetea” și mai departe spre Fântânele sau Orlat (triunghi albastru), respectiv Sibiel – Dealul Cetății (Cetatea Salgo) – Poiana Godea – Fântânele sau Orlat (bulină albastră). De asemenea, sistemul de informare a publicului a fost modernizat prin realizarea și punerea la dispoziție a unor trasee video descriptive, care să fie prezentate în mediul online, astfel încât să asigure călătorului un plus de informație și siguranța urmării traseului. Aceste trasee reconstituite în mediul digital conțin elemente și informații de ordin turistic, peisagistic, natural, cinegetic, elemente de floră, aspecte istorice și informații practice.

Punctul central al acestei zone din Mărginimea Sibiului, încă prea puțin valorificată din punct de vedere turistic, este Casa de odihnă și creație «Andrei Oțetea» din Poiana Godea. Gospodărie țărănească tipică secolului XIX, aceasta aaparținut academicianului Andrei Oțetea, din Sibiel, iar în prezent se află în patrimoniul Bibliotecii ASTRA și poate fi închiriată în scop cultural. Casa oferă o ambianță tradițională autentică, într-un cadru natural de poveste, cu toate facilitățile contemporane, de la bucătăria complet utilată, la rețea de internet wireless.

Proiectul “Drumeții culturale la Poiana Godea” a fost posibil cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri