18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

CISNĂDIE: Sfântul Nicolae a dus darurile la peste 1.300 de copii

Știri din Județ

Preoţii Laurențiu Broscățeanu (parohia Cisnădie III) şi Nicolae Vintilă (parohia Cisnădie I) alături de voluntari au dus la bun sfârşit a 14-a ediţie a acţiunii caritabile „Colind de Moş Nicolae”. Anul acesta peste 1.300 de copii din Cisnădie, Cisnădioara, Valea Plopului şi Valea Screzii (Prahova), dar şi din Kenya şi Rwanda au primit daruri strânse cu ajutorul a mulţi sponsori şi donatori inimoşi. Acţiunea de anul acesta a fost pusă sub titlul „Dar de la Sfântul Nicolae” pentru a sublinia şi mai mult, importanţa credinţei şi a gesturilor creştine în aceste timpuri.

Preotul Nicolae Vintilă, alături de părintele Laurenţiu Broscăţeanu au pornit în 3 decembrie spre copiii de la Valea Plopului și Valea Screzii, jud. Prahova. Alături de câţiva voluntari au dus un camion de 4,5 tone burdușit de alimente, încălțăminte, îmbrăcăminte, produse de igienă, jucării, dar și 300 de pungi cu dulciuri pentru copiii de la Asociația Pro Vita, Valea Plopului.

A doua zi preoţii au făcut alături de voluntari noi pungi de caduri şi au împărţit la copiii din Cisnădie și împrejurimi. Au primit cu mulţumiri darurile dulci peste 750 de copii şi tineri din centrele organizaţiilor S.O.S. Satele Copiilor (Cisnădie), Fundația Little John’s Cisnădioara, cât şi cei din comunitatea de la Seviş. Aici s-au distribuit şi jucării și produse de igienă pentru copii, alimente și îmbrăcăminte pentru adulți.

În ajunul Sf. Nicolae s-a organizat un mini-concert de colinde în cadrul Sfintei Liturghii, susținut de Corul Tinerilor la biserica Sfântul Nicolae din Cisnădie și apoi s-au împărțit pungi de dulciuri celor 200 copii care au participat la Slujba Bisericii: copiilor de pe str.Târgului, str.Florilor și str.Teilor (de la garsonierele și blocurile de acolo), copiilor de la Asociația Speranță și Zâmbet.

6 decembrie, de ziua Sfîntului Nicolae, Catalin Crisan și pr. Ștefan Scarlat au dus daruri copiilor de la Arca lui Noe din Cisnădie, de asemenea s-au împărțit pungi de dulciuri unor copii de la Liceul Gustav Gundisch și Liceul Tehnologic M.I.U., Grădinița nr.1 și Grădinița nr. 6 din Cisnădie. Tot în data de 6 decembrie prin donațiile oamenilor de bine, în Kenya, pr. Habbil Lipesa Omukuba a împărțit daruri pentru 50 de copii ai Orfelinatului Saint Tabitha, iar în, Rwanda, maica Rasofora Mihaela Motoc a împărțit 120 pungi de produse și dulciuri copiilor si oamenilor din Rwabutazi.

„Mulțumim din suflet tuturor sponsorilor şi donatorilor pe care îi păstrăm vii în sufletele și rugăciunile noastre, de asemenea și tuturor voluntarilor din Cor. Pe lângă cele 1.300 de pachete pe care le-am împărțit, sperăm că am dăruit și zâmbete şi bucurie. Hristos să vă dăruiască sănătate, bucurii și sărbători cu pace” este mesajul transmis de organizatorii acţiunii de amploare de la Cisnădie, Pr. Laurentiu Broscăţeanu, Pr.Nicolae Vintilă, parohi ai Bisericii sf. Nicolae, Ramona Broscăţeanu, coordonatoarea Corului și toți tinerii Corului Bisericii Sf. Nicolae din Cisnădie.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri