spot_img
13.2 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

LANSARE: Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta

Știri din Județ

Publicitate

În cadrul Sesiunii de comunicări științifice, organizată astăzi de Institutul de Cercetări Socio-Umane Sibiu, a avut loc prezentarea volumului „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta”, elaborat de dr. Bogdan Andriescu și dr. Anca Elisabeta Tatay, cercetători în istorie, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Biblioteca Academiei Cluj-Napoca.

Publicitate

Cu acest prilej, lect. univ. dr. Silviu Borș (ULBS) a evidențiat faptul că la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu există o vastă tradiție în ceea ce privește identificarea cărților românești vechi aflate în colecțiile acesteia. În viziunea sa, lucrarea „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta” reprezintă rodul unei cercetări solide și riguroase a celor doi autori. Valoarea studiului constă în faptul că aduce la lumină numeroase detalii și însemnări care contribuie la cunoașterea aprofundată a acestui subiect deosebit de important pentru istoria literaturii române vechi.

Volumul a fost realizat sub egida Centrului de Cercetări „Andrei Oțetea” din cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu și a apărut la Editurile Armanis (Sibiu) și Mega (Cluj Napoca). În „Prefață”, Bogdan Andriescu aduce în atenția publicului faptul că acesta valorifică „226 de titluri, depistate în 255 exemplare. Lucrarea este structurată în două mari capitole: cărți tipărite în secolul al XVIII-lea (78 de titluri), respectiv, altele care au văzut lumina tiparului un secol mai târziu (148 de titluri).” (p. 10)

Volumul „Carte românească veche în Biblioteca Națională Széchényi. Budapesta” va fi disponibil în bibliotecile din România și va intra curând în patrimoniul celor mai însemnate biblioteci europene.

***
Proiectele și activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA