10.7 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Muzeul Național Brukenthal, invitat să participe cu o lucrare la Paris

Știri din Județ

Muzeul Național Brukenthal a fost invitat de Musée Jacquemart-André din Paris să participe cu o lucrare din colecția Brukenthal la expoziția dedicată renumitului artist Boticelli.


Cu acest prilej, dr. Alexandru Constantin Chituță, șef secție Marketing la Muzeul Național Brukenthal a declarat: ,,În fiecare an Muzeul Național Brukenthal este invitat de numeroase muzee din întreaga lume să participe cu lucrări din colecția sa la diferite expoziții. În acest an una dintre solicitări a venit de la renumitul muzeu parizian Jacquemart-André de a participa cu un veșmânt religios, o Casulă din anii 1485-1495. Expoziția Boticelli, artist și designer organizată în capitala Franței este realizată sub patronajul Ambasadei Italiei în Franța și reunește o serie de lucrări de artă din 10 țări și din zeci de muzee, dintre care aș aminti: Muzeul de Stat din Berlin, Muzeul de Arte Frumoase din Ottawa, Muzeul Vatican și Biblioteca Apostolică Vaticană, Colecția The Bass din Miami, Muzeul Louvre din Paris, Galeria Uffizi din Florența, Rijkmuseum din Amsterdam sau Galeria Națională din Londra și implicit din România – Muzeul Național Brukenthal. Este o bucurie dar și o mândrie că Muzeul Național Brukenthal din Sibiu poate reprezenta cu cinste colecția Brukenthal și implicit România la astfel de evenimente culturale în marile muzee din lume vizitate de milione de turiști. Din partea Muzeului Național Brukenthal pentru exportul piesei s-a ocupat muzeograful dr. Adrian Luca și conservatorul Alexandra Gălăbuț.”

Muzeul Național Brukenthal a mai expus la Musée Jacquemart-André din Paris în decursul timpului.


Prof. Univ. Dr. Sabin Adrian Luca, managerul Muzeului Național Brukenthal a spus: ,,Iată că la mai bine de 10 ani distanță de expoziția exclusivă a Muzeului Național Brukenthal realizată la Muzeul Jacquemart-André din Paris aflat în apropierea Arcului de Triumf și a Palatului Élysée, instituția noastră are onoarea de a participa la o altă manifestare artistică în același muzeu cu o piesă de o valoare istorică, religioasă și culturală deosebită, o Casulă realizată după Sandro Boticelli.

În scurt timp vă vom informa și despre alte contribuții organizate prin folosirea unor piese de patrimoniu greu de estimat din muzeul nostru.”
Expoziția din Paris poate fi vizitată până în 24 ianuarie 2022.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri