10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

1.300 de romane românești așteaptă să fie citite în Muzeul Digital al Romanului Românesc

Știri din Județ

1.300 de romane românești așteaptă să fie citite în Muzeul Digital al Romanului Românesc, proiect inițiat la Sibiu, de Revista Transilvania

Romanele românești apărute în perioada 1845 -1947 sunt disponibile în format digital, în Muzeul Digital al Romanului Românesc (MDRR), un proiect inițiat de Revista Transilvania și derulat de Muzeul Astra, cu finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național. Este vorba despre Proiectul “ASTRA Data Mining. Muzeul Digital al Romanului Românesc din Secolul al XIX-lea”.

Ultimul număr al Revistei Transilvania https://revistatransilvania.ro/9-2021/ este dedicat celei de-a treia părți a Muzeului Digital al Romanului Românesc. Colegele și colegii de la Muzeul Astra, împreună cu invitații lor din cadrul proiectului MDRR au construit o arhivă digitală de peste 1.300 de romane (1845-1947).

Realizarea prezentei arhive s-a făcut cu sprijinul partenerilor de la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Biblioteca Academiei Române și Biblioteca Centrală Universitară a ULBS.

Revista Transilvania este editată de Muzeul Astra (din anul 2017), cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri