spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

SONDAJ: În 24 de ore îți trece beția sau poți găsi un alt șofer „vinovat”

Știri din Județ

Publicitate

Un autoaccident rutier s-a produs aseară, în jurul orei 22:00, pe Șoseaua Alba Iulia din Sibiu. Conform martorilor, imediat după impact, șoferul mașinii ar fi părăsit locul faptei.

Din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, un șofer a derapat și a pătruns pe trotuar, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public. Din fericire, evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale. Totuși, în județul Sibiu s-au înmulțit așa numitele „autoaccidente”, evenimente rutiere în care prezența Poliției nu este obligatorie. Acest lucru „dă aripi” șoferilor băuți sau fără permise de conducere. Am întrebat la Inspectoratul Județean de Poliție cu privire la autoaccidentul de aseară și am primit următorul răspuns. „Nu există nici o sesizare iar dacă incidentul este fără victime, șoferul are 24 de ore să se prezinte la biroul tamponări„.

La sosirea reporterului Sibiu Independent la locul autoaccidentului, în jurul mașiniil avariate erau 3-4 persoane însă, din nou, nu se poate verifica cu certitudine dacă unul dintre aceștia era și șoferul mașinii.

Conform legii, de exemplu, dacă cineva conduce băut și fără să dețină permis de conducere, dar lovește un stâlp sau o altă mașină, are 24 de ore să se gândească la cea mai „românească” variantă de a scăpa cât mai ieftin. În cazul șoferilor în deplină legalitate, cele 24 de ore nu sunt o problemă, aceștia mergând la Poliție fără emoții. Însă, ce se întâmplă în cazul unui șofer certat cu Codul Rutier, dar căruia îi place să conducă? În 24 de ore poate să scape de alcoolemia din sânge sau se poate ruga de un prieten cu permis de conducere, să-și asume fapta. Ce se poate întâmpla? Maxim o amendă! Trist este că deși scapă astăzi, mâine poate produce un alt accident mult mai grav, cu victime sau chiar decese.

Ce părere aveți despre cele 24 de ore "de respiro" acordate șoferilor ce produc autoaccidente?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri