8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă se implică pentru ca România să aibă mai mulţi bani pentru sănătate

Știri din Județ

Europarlamentarul USR PLUS (Renew Europe) Nicu Ştefănuţă, raportor al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe anul 2023, doreşte mai mulţi bani investiţi în sănătate, educaţie şi infrastructură.

„Am devenit raportorul general al Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene. Ştiu că sună puţin tehnic, dar este totuşi o misiune istorică, este doar a doua oară când un român îndeplineşte această funcţie, înaintea mea a fost colegul meu Siegfried Mureşan în anul 2017 şi este o funcţie care mă onorează şi mă responsabilizează şi care îmi dă nişte teme de gândire. (…) Eu îmi doresc ca priorităţile mele să fie legate în principal de sănătate şi educaţie şi cred că ambele domenii, alături de infrastructură, care este al treilea, să zicem din ‘sfânta treime românească’ sunt lucruri care sunt foarte necesare. Intenţionez să măresc bugetul acesta al UE pe sănătate. (…) Intenţionez să văd şi planul pentru cancer, care tocmai a fost adoptat săptămâna trecută, să aibă suficienţi bani pentru toate acţiunile din el”, a declarat Nicu Ştefănuţă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Ştefănuţă a afirmat şi că speră ca UE şi România să aibă destule medicamente şi vaccinuri ca să poate continua lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

„Îmi doresc ca Uniunea Europeană să aibă suficiente vaccinuri (…) Eu nu cred că putem să revenim la viaţa normală fără să avem achiziţiile necesare, nu doar de vaccinuri, dar şi de medicamente, pe măsura pe care ele se dezvoltă. Ştiţi că sunt două acum, în proces de autorizare la EMA (Agenţia Europeană pentru Medicamente), (…) care nu sunt la fel de eficiente ca vaccinurile, dar este foarte bine să le avem. Iar toate medicamentele antivirale, cele zece definite de Agenţia Europeană a Medicamentului, trebuie să fie şi ele în stocuri. (…) Bugetul pe sănătate este de 5,1 miliarde, acesta s-a triplat tot graţie nouă, Parlamentului European, era 1,7 miliarde. Eu îmi doresc ca banii din el să se vadă în lucruri foarte concrete de care noi avem nevoie: în echipamente, în aparatură, pentru că spitalele noastre duc mare lipsă de asta, dar şi în medicamente, în rezerve strategice de medicamente”, a mai spus eurodeputatul Nicu Ştefănuţă.

Sursa info: AGERPRES

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș