7.9 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Filarmonica de Stat Sibiu înCÂNTĂ Crăciunul și Anul Nou!

Știri din Județ

Cel mai îndrăgit concert al lunii decembrie va avea loc marți, 21 decembrie, ora 19.00.

Pentru Concertul de Crăciun, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub conducerea dirijorului principal Tiberiu Soare, a pregătit un program special de colinde românești, dar și hituri internaționale de sezon, așa cum sunt “White Christmas”, “Have Yourself a Merry Little Christmas” sau “Silver Bells”, valsuri de J. Strauss și alte lucrări preferate ale publicului. Vocea Concertului de Crăciun va fi tânăra soprană Virineia Pîrnău, câștigătoarea Galei-Concurs din cadrul Sibiu Opera Festival, ediția a XX-a. Pe scena Sălii Thalia îi vom mai avea pe soliștii Alexandru Pal (nai) și Marcel Oloieru (acordeon). Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 100 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casa de bilete a Filarmonicii, precum și pe site-ul www.iabilet.ro.
Concertul de Crăciun ajunge și la Blaj, pe 26 decembrie, când vom susține două reprezentații în aceeași formulă artistică și cu același program muzical, la Palatul Cultural.



O seară ca-n filme

Solista de jazz Christiana Uikiza, pianistul Horia Mihail, dirijorul Gian Luigi Zampieri şi Orchestra de cameră ICon Arts sunt artiştii invitaţi pe scena Concertului de Anul Nou de la Sibiu, organizat de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu. Lor li se vor alătura balerini ai Teatrului de Balet Sibiu sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner. Evenimentul este programat pe 31 decembrie, ora 18.00, la Sala Thalia.
Publicul va fi purtat pe aripile muzicii din aria cinematografiei clasice și moderne. Lucrări faimoase care au făcut înconjurul lumii vor fi interpretate într-o lumină nouă, în acorduri cross-over de jazz, swing cărora li se vor adăuga, nu în ultimul rând, sonorități ale muzicii clasice. Orchestra de cameră ICon Arts va oferi ascultătorilor amploarea fantastică a muzicii de pe marile ecrane, europene sau de peste Ocean, începând cu perioada anilor ’50 până în zilele noastre. La finalul concertului, publicul va primi mostre de cafea Mogiana din Brazilia, pregătită manual, prin Urban Vibe Roastery, precum și doze cochete ale faimosului vin spumant Cava „1551” oferite de Grupul Codorníu Raventós, cea mai veche afacere de familie din Spania și una dintre cele mai vechi din lume.
Pentru a răspunde cererii ridicate, concertul din 31 decembrie fiind deja sold-out, Filarmonica de Stat Sibiu și partenerii săi organizează o avanpremieră a Concertului de Anul Nou, marți, 28 decembrie, ora 19.00, la Sala Thalia. Biletele pentru acest concert costă 120 lei și pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Filarmonicii și de pe www.iabilet.ro.
Și Concertul de Anul Nou este un produs cultural „de export” al Filarmonicii de Stat Sibiu. El va fi interpretat și la Deva, pe 29 decembrie, respectiv la Brașov, pe 30 decembrie.
Pentru informații la zi privind accesul publicului în contextul pandemiei, accesați www.filarmonicasibiu.ro.


***
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Sprijiniți muzica Filarmonicii Sibiu! Deveniți mecena prin donații onorifice în contul:
RO 86 TREZ 57621 G 370100XXXX (CUI/CF Filarmonica de Stat Sibiu: 4556263)

Urmăriți-ne pe: facebook.com/FilarmonicaSibiu | youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu | instagram.com/filarmonicasibiu | https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa | tiktok.com/@FilarmonicaDeStatSibiu
Și

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri