spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Noua galerie de artă Carabulea Gallery Transylvania din Sibiu, deschisă în prezența lui Horațiu Mălăele

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă seara, în Hotelul Ramada din Sibiu oameni de afaceri, artiști din Sibiu și din ţară și o seamă de invitați au participat la deschiderea noului spațiu dedicat artei contemporane Carabulea Gallery Transylvania.


Proiect inițiat de Alexandru Constantin Chituţă şi susținut de tânărul om de afaceri Oprea Carabulea, noua galerie de artă din Sibiu se dorește a fi un spațiu destinat artei contemporane, un spațiu al dialogului cultural, al întâlnirilor și discuțiilor și al promovării artiștilor români.


În deschiderea evenimentului, Alexandru Chituţă a spus: ,,Asistăm de această dată la 3 premiere la Sibiu. În primul rând la deschiderea primei galerii private din Sibiu realizată după normele actuale. A doua premieră este faptul că, după mai bine de 50 de ani, la Sibiu am plasat primele lucrări de sculptură contemporane de for public realizate de artistul Maxim Dumitraș. Iar al treilea fapt minunat, și o premieră, este expoziția lui Horațiu Mălăele. Cunoscut ca și actor, regizor, scriitor, Horaţiu Mălăele este și un foarte bun artist plastic. O să vedeți desene, nuduri, caricaturi aici. Toate aceste lucruri se întâmplă acum în preajma Crăciunului și reprezintă un cadou pentru turiști și pentru sibieni. Pentru Sibiu acum în pragul împlinirii a 830 de ani de la atestarea documentară.”



La etajul I al Hotelului Ramada turiștii și vizitatorii pot vedea expoziția permanentă Art and life, colecția Oprea Carabulea, ce reunește peste 50 de lucrări de grafică, pictură și sculptură semnate de artişti români din perioada 1970 – 2021.
La baza colecției private a omului de afaceri Oprea Carabulea a stat colecționarul George Şerban din București. Prezent la eveniment, acesta a declarat: ,,Ce se întâmplă acum la Sibiu este unic în România. Este extraordinar că tânărul om de afaceri Oprea Carabulea, pe lângă partea de afaceri, se implică și în viaţa culturală și artistică. Este foarte important astăzi în România să avem oameni care susțin arta contemporană și artiștii români. Îl felicit pe Oprea Carabulea și pe Alex Chituţă pentru faptul că au reușit să deschidă această galerie privată”.

Tânărul om de afaceri sibian Oprea Carabulea a dorit, la sugestia lui Alexandru Chituţă, să pună la dispoziție o parte a Hotelului Ramada din Sibiu pentru realizarea unei galerii private de artă. Carabulea Transylvania Gallery va fi un spațiu în care se vor realiza expoziţii, lansări de carte, prezentări ale artiștilor, etc.


,,Așa cum am promis, am deschis această galerie în acest an cu scopul de a promova arta românească și artiștii români. Așa cum am promis, susțin efortul creatorilor și rodnicia lor, iar prin lucrările expuse sper să-i bucurăm pe cei care ne calcă pragul, clienți sau simpli iubitori de artă din regiune, din țară, dar și de peste hotare. Mulțumesc domnilor Alexandru Constantin Chituță pentru conceptul și efortul deosebit depus în concretizarea spațiului expozițional. În egală măsură, țin să mulțumesc domnului George Șerban pentru impulsul dat și pentru cadrul informativ util privind îmbinarea exigențelor profesionale cu pasiunea pentru creațiile artistice, în special pentru arta grafică românească a ultimelor decenii”.

Noua galerie de artă din Sibiu a fost deschisă cu prima expoziție temporară cu vânzare cu lucrări semnate de Horaţiu Mălăele. Cunoscut de publicul spectator ca un actor de succes, Horațiu Mălăele își împarte viaţa scriind și pictând. Este prima expoziție pe care acesta a realizat-o la Sibiu. ,,Vă mulţumesc pentru prezenţă și îi mulțumesc lui Opi Carabulea pentru invitaţia pe care mi-o face să vin în acest oraş multicultural care este Sibiul şi în acest hotel pinacotecă, lui Alex Constantin Chituţă pentru susţinere și pentru inițiativă și lui George Şerban pentru întreținere. Nu pot să discut nimic despre desenele mele pentru că, spunea un coleg de-al dumneavoastră și de-al meu, într-un fel, pe numele lui Pablo Picasso: <<Vai de capul ei opera dacă începe să fie explicată!>> Sărbători fericite! La mulți ani si toate cele, mult noroc și…Mălăele!”


La eveniment au participat numeroși artişti din Sibiu, dar și din ţară: Marcel Lupșe, Maxim Dumitraș, Dumitru Radu, Grigore Minea, ş.a.
Galeria de Artă din Hotel Ramada din Sibiu este deschisă zilnic în mod gratuit.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor