spot_img
8.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

După 4 ani primim abțineri în locul soluțiilor (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Alexandru Birgoz, dezvoltator imobiliar, a transmis un răspuns care USR Șelimbăr:


Urmand principiul gestionarii in plan spatial a dezvoltarii durabile a unei localitati, dezvoltarea de la centru spre periferie care urmareste in primul rand economia de terenuri, vazute ca resursa prima si epuizabila a oricarei forme de dezvoltare, terenul care face obiectul comunicatului de presa al Filialei USR Șelimbăr se află în partea centrala a teritoriului administrativ al localitatii Șelimbăr.

Terenul se invecineaza in partea de Nord cu DN1, in partea de Est cu Aleea Monumentului, in partea de Sud cu teren proprietate privata (arabil liber de constructii) iar in partea de Vest cu Centrul Comercial Shopping City Sibiu.

In urma cu aproape 4 ani, la data de 23.04.2018 s-a solicitat Primariei Comunei Selimbar un Certificat de Urbanism in vederea intocmirii PUZ. Dupa emiterea CU 223/23.04.2018 s-au facut primele demersuri in obtinerea de documente necesare emiterii Avizului de Oportunitate. La data de 12.03.2019 se emite de catre Primaria Comunei Selimbar AVIZ DE OPORTUNITATE cu nr 9736 in care se mentioneaza faptul ca se “considera ca fiind oportuna si se avizeaza favorabil initierea intocmirii documentatiei” in vederea obtinerii PUZ. Pentru depunerea documentatiei necesare aprobarii PUZ se mai obtin peste 20 de avize (printre care CNAIR, IGPR Directia Rutiera, DSP, ISU, APM, Autoritatea Aeronautica Civila si altele), se intocmesc 4 studii de specialitate (geotehnic, de insorire, de trafic, arheologic) de catre societati autorizate, se supune informarii publicului interesat de cel putin 3 ori in acest timp (prin afisari pe teren , pe site-ul Primariei Selimbar, pe site-ul APM Sibiu cat si prin comunicari scrise catre vecinii din imediata apropiere), se obtine HCL 97/26.07.2019 privind insusirea Raportului informarii si consultarii publicului in care se mentioneaza faptul ca nu au fost inregistrate obiectiuni.

Dupa obtinerea Avizului Consiliului Judetean Sibiu (24.03.2021) se inainteaza documentatia spre analiza si aprobare Primariei Comunei Selimbar. Dupa 6 luni, 14.10.2021, se emite avizul arhitectului-sef din cadrul Primariei Selimbar, aviz publicat spre opozabilitate fata de terti timp de 45+10 zile pe site-ul aceleiasi Primarii. Nu au fost facute observatii cu privire la proiect.


Beneficiile unui astfel de proiect pentru viitorul comunitatii locale obliga luarea unor decizii prin vot FAVORABIL sau IMPOTRIVA cu explicatiile aferente si nu un vot de ABTINERE al unor persoane care nu sunt de specialitate in domeniu. Initiatorul PUZ nu a fost invitat la oferirea de lamuriri cu privire la investitie pentru a se putea lua o decizie in cunostiinta de cauza.

In fapt, propunerea de urbanizare a acestui teren are urmatoarele caracteristici:
-Dezvoltare durabila prin construirea de locuinte colective in cladiri care respecta legile privind calitatea in constructii, protectia mediului, cu un aspect modern dar in deplina armonie cu zona, care sa asigure nevoia de confort a locatarilor prin creearea de spatii verzi si locuri de joaca. Suprafata minima ocupata de zonele verzi si locurile de joaca este de 50%, peste 35.000 mp teren.
-Construirea de locuri de parcare in cladiri supraterane, moderne, care vor diminua considerabil riscul de accidente privind pietonii din cadrul ansamblului
Construirea unei cladiri cu destinatie de functiuni mixte (servicii, spatii pentru invatamant, spatii birouri, zone de recreere, cabinete medicale, functiuni de cazare, etc)
-Procentul maxim de ocupare al terenului nu va depasii 30%
Accesele auto si pietonale din incinta ansamblului vor respecta normativele STAS si vor fi executate doar cu avizul si sub indrumarea Serviciului Politiei Rutiere. Strazile nou create vor avea un profil de 7 metri carosabil si doua trotuare de 1.2 metri. Se analizeaza posibilitatea creearii unei piste de biciclete cu o lungime de peste 2 Km.
-Amenajarile exterioare de spatii verzi si circulatii rutiere sau pietonale din incinta terenului propus spre urbanizare vor fi executate pe cheltuiala beneficiarului proiectului si se vor preda ulterior Primariei Comunei Selimbar
-Se propune o retragere (prin dezmembrarea terenului si donarea zonei dezmembrate Primariei Selimbar) de 9 metri din axul Aleii Monumentului pentru creearea posibilitatii de supralargire a acestei alei la 18 metri. Acest lucru ofera posibilitatea dezvoltarii unei artere care sa faca legatura intre DN1 si prelungirea Mihai Viteazu din Selimbar precum si creearea unei legaturi intre Aleea Monumentului si Strada Doamna Stanca prin spatele Shopping City Sibiu. Consideram ca aceste 2 noi artere care vor putea fi executate vor descongestiona traficul atat pe Str Doamna Stanca cat si pe Str. Sibiului la intrarea in Satul Selimbar.
Retragerea cladirilor fata de DN1 va fi de minim 50 metri pentru asigurarea unui spatiu de siguranta confortabil. Retragerile cladirilor fata celelalte limite ale terenului vor fi cuprinse intre 16.5 m si 20.9 m
Constructiile vor fi amplasate unele fata de altele la o distanta minim egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte pentru asigurarea unui confort sporit privind insorirea fiecarui spatiu de locuit
Accesul in si din cadrul terenului propus spre urbanizare se va face doar din Aleea Monumentului, aceasta din urma intersectandu-se cu DN1 unde, s-a prevazut amenajarea, pe cheltuiala beneficiarului, unei intersectii prin banda de decelerare in lungime de 35+35 m si latime de 0-4 m si banda de accelerare in lungime de 75+35 m si latime de 0-4 m. Acest demers este acceptat prin aviz favorabil de CNAIR care este administratorul DN1


Mentionam faptul ca, Initiatorul Planului Urbanistic Zonal, este deschis pentru a ajusta si a imbunatatii calitatea amenajarilor de care vor beneficia viitorii locatari ai acestui ansamblu in faza de Autorizare, inainte de inceperea lucrarilor de construire, avand in vedere faptul ca faza PUZ este doar un proiect de urbanizare a unei zone si nu tine locul unei Autorizatii de Constructie!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri