spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img
Array

Recomandările SALVAMONT Sibiu iubitorilor muntelui în sezonul de iarnă

Știri din Județ

Publicitate

Urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă, în zona montană,  Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu dorește să vă reamintească următoarele:

  • Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor!
  • Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise
  • Stratul de gheată este prezent pe toata zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 m
  • Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă;
  • Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile.
  • Accidentele montane se vor anunța telefonic la 112. 
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda